Obligationer/tendens: Udsigt til rolig start med industrital i vente

Udgivet den 14-04-2021  |  kl. 07:29  |  

Onsdag kan handlerne se frem til tal for den europæiske industriproduktion, hvor der blandt analytikerne ventes et fald på 1,4 pct. sammenlignet med samme periode året før.

Hos Handelsbanken er man dog en anelse mere skeptisk.

- De nationale produktionstal, vi har modtaget, har gennemgående været skuffende, herunder med et markant fald i Frankrig på 4,3 pct. Vi venter således, at den europæiske industriproduktion vil falde med omkring 2,2 pct. i februar, skriver banken i en kommentar.

To dage i træk har den toneangivende tiårige danske statsobligation afsluttet dagen i uændret niveau, og onsdag er der igen udsigt til en stille start på den danske obligationsmarked.

Tirsdag så det ellers ud til, at renten ville tikke et par basispoint op, men det blev formentlig forpurret af dårlige coronavaccinenyheder, og derfor sluttede den i minus 0,17 pct.

Onsdag morgen har den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation startet dagen i uændret niveau på T-bond-markedet i Tokyo, efter at være faldet 5 basispoint til 1,62 pct. tirsdag, på trods af at en den amerikanske økonomi viste en højere end ventet inflation.

Tirsdag blev der desuden sat en kæp i hjulet på de amerikanske genåbningsplaner, da de amerikanske sundhedsmyndigheder satte udrulningen af Johnson & Johnsons coronavaccine på pause.

- Historien om Johnson & Johnsons vaccine rammer renterne. Renterne har været lidt nede noget tid nu på denne vaccinenyhed. Måske lidt overraskende. Man ser dog også flere tredje bølge-udbrud i Europa og Asien. Centralbankchef Jerome Powell advarede i weekenden også mod en tredje bølge i USA . Nu begynder folk så at tænke, at de måske har presset renten lidt for meget op, så nu kører den lidt tilbage, sagde Lars Skovgaard Andersen, seniorstrategi i Danske Bank, tirsdag.

På lidt længere sigt vurderer Danske Bank til gengæld, at den amerikanske rente skal lidt længere op.

Senere onsdag kommer der igen nøgletal fra USA. Denne gang for de amerikanske importpriser.

/ritzau/FINANS

Jacob Nagstrup Brønd

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder