Obligationer/tendens: Udsigt til uændret rente før ECB og jobtal

Udgivet den 08-04-2021  |  kl. 07:12  |  

Der er udsigt til en åbning med uændret renter på det danske obligationsmarked torsdag, hvor investorerne særligt vil holde øje med jobtal fra USA og pengepolitisk referat fra Den Europæiske Centralbank, ECB.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation lukkede onsdag uden nogen ændring i minus 0,18 pct.

Torsdag morgen ligger renten på den tiårige T-bond uændret fra onsdag i 1,67 pct. på markedet i Tokyo. Det svarer til et fald på 2 basispoint sammenlignet med niveauet ved markedslukning i Danmark onsdag.

Fra USA er det tal for nytilmeldte ledige, Initial Jobless Claims, som lander torsdag eftermiddag klokken 14:30.

- I den seneste uge har vi set en stærk jobvækst i marts og en stor stigning i jobopslagene. Det understreger, at der er masser af jobs til de ledige, skriver Mathias Dollerup Sproegel, makroanalytiker i Sydbank, i en kommentar.

Ifølge ham kan et stort fald i antallet nytilmeldte ledige være med til at løfte renterne og presse humøret på aktiemarkederne op.

Når det pengepolitiske referat fra ECB ventes offentliggjort klokken 13:30, vil Sydbank-analytikeren holde øje med, hvordan centralbanken vurderer inflationsudsigterne, ligesom han vil kigge efter, om banken giver en pejling af, hvad "signifikant" højere PEPP-opkøb er.

PEPP er centralbankens såkaldte pandemiopkøbsprogram. ECB har tidligere stillet investorerne i udsigt, at PEPP-opkøbene ville tiltage kraftigt i andet kvartal, men det er altså endnu uvist i hvor stort omfang, at centralbanken vil øge opkøbene.

- Bløde toner i ECB-referatet kan presse renterne ned, skriver Mathias Dollerup Sproegel.

Torsdag morgen er der også nøgletal fra Tyskland. Det gælder tal for ordreindgangen. Her venter Sydbank en forsigtig fremgang.

- Ordrene strømmer til de tyske industrivirksomheder, der nyder godt af en fremgang i den globale industri. Ordreindgangen er således steget i otte ud af de seneste ni måneder, skriver Mathias Dollerup Sproegel.

Et stort fald i ordreindgangen kan presse renterne en anelse ned, vurderer han.

/ritzau/FINANS

Jeppe Boysen Karlsson

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder