Obligationer/åbning: Lille renthop efter inflationstal fra Frankrig

Udgivet den 31-03-2023  |  kl. 09:01  |  

Renten tikker en spids op fra start fredag, efter at inflationstal fra Frankrig har bekræftet torsdagens tyske tal om en lidt højere end ventet inflation.

Den endnu toneangivende danske statsobligationsrente med udløb i 2031 stiger fredag morgen med 1 basispoint til 2,55 pct. efter torsdagens løft på 5 basispoint.

Statsobligationen med udløb i 2033, som overtager tronen som toneangivende på mandag, får ligeledes et løft i renten med 1 basispoint til 2,62 pct.

Torsdag blev de foreløbige tal for forbrugerprisudviklingen i de største økonomier i eurozonen indledt med tæt ved en halvering i årsstigningstakten i Spanien og et lidt mindre end ventet fald i årsstigningstakten i Tyskland.

Fredag morgen har den foreløbige forbrugerprisopgørelse for Frankrig vist en EU-harmoniseret årsstigningstakt på 6,6 pct., hvor der af økonomerne ifølge Bloomberg News var ventet en opgørelse på 6,5 pct.

Der var dog fortsat tale om en afmatning i inflationen sammenlignet med februar, hvor forbrugerpriserne steg 7,3 pct.

Senere klokken 11 lander tallene for eurozonen, hvor forbrugerprisestimatet for marts ventes at falde til en årlig stigning på 7,1 pct. fra 8,5 pct., mens kerneforbrugerpriserne omvendt ventes at vise en acceleration i den årlige vækst til 5,7 pct. fra 5,6 pct.

Det ventede fald i den samlede inflation tilskrives fald i energipriserne, men ifølge Sydbanks seniorøkonom, Mathias Dollerup Sproegel, ses klart tendenser til, at de tidligere meget høje energi- og råvarepriser dukker op andre steder i økonomien - blandt andet i form af stigende fødevarepriser.

Sydbanks seniorøkonom venter en stigning i kerneinflationen på 5,8 pct. og han venter, at en højere end ventet aflæsning kan presse renterne op.

Fra USA leveres fredag eftermiddag også et inflationstal i form af PCE-kerneprisdeflatoren, der er den amerikanske centralbanks foretrukne inflationsmål.

Her ventes aflæsningen for februar at vise en fastholdt årsstigningstakt på 4,7 pct.

Fredagen byder ifølge Mathias Dollerup Sproegel på udviklingen i de amerikanske bankers indlån, der offentliggøres med én uges forsinkelse.

- Ser vi store fald i de små bankers indlån, kan det præge risikostemningen ganske negativt. De sidste par fredage har vi også set, hvad man kunne kalde fredagseffekten - store rentefald og aktiekursfald af frygt for, om nogle banker må dreje nøglen om i løbet af weekenden, skriver Sydbanks seniorøkonom.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯ 

Seneste nyheder