Olieprisen dykker på mulig Trump-opblødning over for Iran

Udgivet den 11-09-2019  |  kl. 19:40  |  

USA's præsident, Donald Trump, har diskuteret muligheden for at lempe sanktionerne mod Iran for at bane vej for et møde mellem Trump selv og Irans præsident, Hassan Rouhani, skriver Bloomberg News med henvisning til unavngivne kilder.

Nyheden sænker olieprisen i USA onsdag, da en opblødning i forholdet mellem de to lande på sigt kan betyde, at Irans anseelige olieproduktion igen finder vej tilbage til verdensmarkedet, ligesom en afspænding ville fjerne risikoen for forstyrrelser i transporten ud af Hormuz-strædet.

Olieprisen falder med onsdag med 2,9 pct.

Oplysningerne fra Bloomberg News går på, at Donald Trump på et møde mandag med sine nærmeste rådgivere diskuterede muligheden for at fjerne nogle sanktioner for at komme Iran i møde.

Finansminister Steven Mnuchin skulle have bakket ideen op, mens den daværende nationale sikkerhedsrådgiver, John Bolton, argumenterede kraftigt imod ideen. Det skulle således også have være forspillet til Trumps afskedigelse af Bolton, der har været kendt som en af høgene i Iran-spørgsmålet, tirsdag.

Tanken er, at Trump skal mødes med Rouhani senere i september, den 23., på sidelinjen ved FN's generalforsamling.

Olieprisen var tirsdag også i plus indtil nyheden om Boltons afskedigelse blev offentliggjort af Trump på hans Twitter-profil. Handelen endte tirsdag derfor med et minus på 0,8 pct. - efter fire forudgående dage med plusser.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Natural Resources❯  USA❯ 

Relaterede nyheder