Olieprisen stiger på handelshåb

Udgivet den 10-10-2019  |  kl. 22:45  |  

Prisen på råolie stiger torsdag aften i USA 2,4 pct. til 53,85 dollar per tønde, da handlerne satser på en hel eller delvis handelsaftale mellem Kina og USA, som kan understøtte den globale økonomi og dermed også efterspørgslen på olie.

- Hvis en mindre USA-Kina handelsaftale nås og hjælper med at sætte en større aftale op, vil det helt sikkert være positivt for den ventede efterspørgsel på energiprodukter, siger Michael Hiley, chef for OTC-energihandel hos LPS Partners, til Bloomberg News.

Topforhandlerne fra Kina og USA mødes i disse dage i Washington for at diskutere en mulig handelsaftale. Rygterne fra mødet er mange og ofte modsatrettede, men meldingen fra præsident Donald Trump om, at forhandlingerne vil fortsætte fredag, og at han skal mødes med Kinas forhandlingsleder, vicepremierminister Liu He, fredag i Det Hvide Hus, har sendt en varm stemning ind i markedet.

Det har også været fremme, at Kina skulle være parat til at indgå en delaftale, mens Trump ønsker en "big deal". Ingen aftale vil dog være ganske skidt nyt for finansmarkederne. Og for olie. Generalsekretær i Oped, Mohammad Barkindo, har således forudset, at en manglende aftale vil være "katastrofal" for markedet, ifølge Bloomberg News.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Relaterede nyheder