Onsdagens aktier: Miniputaktie sendt til himmels på ellers dybrød dag

Udgivet den 27-05-2020  |  kl. 17:04  |  
ISS - Rengøring

Miniputaktien Onxeo blev onsdagens helt store vinder på det danske aktiemarked, hvor eliteaktierne endte med tilbagefald efter seks handelsdage på stribe med plusser.

Blandt sidepapirerne blev også Maersk Drilling og Matas mødt med klapsalver, efter at de to gjorde status for henholdsvis første kvartal og fjerde kvartal 2019/20.

I toppen af C25 endte bankaktierne og Pandora - med stigninger på 4,4 pct. til 84,70 kr. for Danske Bank, 3,1 pct. til 324,60 kr. for Pandora og 1,6 pct. til 188,65 kr. for Jyske Bank.

Det var dog slet ikke nok til at redde en samlet fremgang for C25, der faldt med 3,0 pct. til 1287,08.

Det skyldtes fald til flere af de traditionelt mere defensive papirer, der også vejer tungt i indekset.

Aktier som Novo Nordisk, Genmab, Coloplast, Novozymes og Chr. Hansen Holding, der ellers har klaret sig relativt bedre end de cykliske aktier i modvindsperioden under coronakrisen, faldt med mellem 2,4 pct. og 5,6 pct.

- Der er fokus på finans i dag, ligesom der også var tirsdag. De udenlandske banker kører også fint, og det kan dreje sig om både lys for enden af tunnelen i coronakrisen og om lempelser i MIFID II-reglerne, siger Daniel Fabricius, der er børsmægler hos ABG Sundal Collier, til Ritzau Finans.

- Men det er jo så bankerne og noget af det lidt mere cykliske, der ligger i toppen. Og C25 er lidt mere tungt i de defensive aktier, som ligger noget dårligere til i dag, fortsætter han.

MAERSK DRILLING BELØNNET FOR OPDATERING

Borerigselskabet Maersk Drilling steg blandt sidepapirerne 0,7 pct. til 154,20 kr. som følge af selskabets opdatering for første kvartal, som kun indeholdt omsætningstal og enkelte nøgletal for præstationerne i kvartalet.

Og selv om de viste tilbagegang, fordi coronakrisen også har gjort ondt på oliepriserne og dagsraterne, kunne Maersk Drilling glæde sig over en større udnyttelsesgrad og mere arbejde til de traditionelt dyrere flydende rigge.

Maersk Drilling omsatte i første kvartal for 279 mio. dollar mod 308 mio. dollar i første kvartal sidste år.

Til gengæld steg udnyttelsesgraden af flåden til 78 pct. fra 73 pct. et år tidligere, idet der var flere kontraktdage for selskabets rigge.

- I kvartalet havde vi for første gang siden 2015 alle vores flydere ude at arbejde på samme tid, og på den måde ser vi en opadgående trend, siger Jørn Madsen, der er administrerende direktør hos Maersk Drilling, til Ritzau Finans.

Han peger samtidig på, at de nuværende forventninger til hele 2020, som blev nedjusteret i starten af maj, afspejler, at Maersk Drilling ikke vil få flere nye kontrakter i år.

Forventningerne er fastholdt i onsdagens opdatering og lyder på et driftsresultat før af- og nedskrivninger (EBITDA) på 250-300 mio. dollar, når særlige poster fraregnes.

MATAS FIK MEDVIND FRA STÆRKE ONLINE-TAL

Materialistkæden Matas steg efter sit punktum for regnskabsåret 2019/20 med 4,4 pct. til 51,90 kr.

Regnskabet for fjerde kvartal viste sig noget bedre end ventet på de fleste hovedposter efter en meget stærk udvikling i særligt onlinehandlen i den seneste periode.

Eksempelvis omsatte Matas for 817 mio. kr. i fjerde kvartal mod ventet 787 mio. kr. blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af selskabet selv.

Det sammenlignelige salg faldt samtidig med 2,2 pct., men det var en noget mindre tilbagegang end de 5,3 pct., der var ventet blandt analytikerne.

Dermed kunne Matas også overraske positivt på driftsresultatet (EBITDA) før særlige poster, der endte på 119,1 mio. kr. mod ventet 102 mio. kr.

Grundet coronakrisen har Matas endnu ikke sat forventninger op til indeværende regnskabsår - 2020/21.

ONXEO OG CBRAIN SENDES I HVER SIN RETNING AF ANALYSER

Den helt store vinder på hele det danske aktiemarked onsdag var dog miniputten Onxeo, der blev katapulteret frem med 54,1 pct. til 5,60 kr. efter en positiv analyse fra Bryan Garnier.

Finanshuset har indledt dækning af Onxeo med den positive anbefaling "køb" og et kursmål på 9,10 kr. - hele 150 pct. over slutkursen tirsdag.

Softwareselskabet Cbrain bakkede omvendt med 13,4 pct. til 89,40 kr., efter at investeringsbanken Carnegie har indledt dækning af den aktie med den negative anbefaling "sælg".

Kursmålet er her fastsat til 55 kr.

Regnskaber var der onsdag også fra Per Aarsleff Holding, Luxor, Sanistål, Skako og Lollands Bank - uden at det i nogen af tilfældene skabte større udsving på aktiemarkedet.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Danmark❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder