Onsdagens aviser med Danske Bank, Carlsberg og TDC

Udgivet den 13-03-2019  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

NY MEDEJER SENDER TOPSØE PÅ OPKØBSJAGT

Haldor Topsøe har solgt 30 pct. af selskabet til den statsejede pengetank Temasek fra Singapore. Den nye medejer vil sætte fart i Topsøes vækstambitioner. Bestyrelsesformand Jakob Haldor Topsøe får 3 mia. kr. til opkøb. (Forside, side 6-7)

NORSKE JURISTER DROPPER AFTALE MED DANSKE BANK

Det norske juristforbund har valgt at forlade en aftale med medlemstilbud fra Danske Bank. Årsagen er både bankens pris og omdømme. (Side 8)

DANSKE BANK FINDER SIDSTE BESTYRELSESKANDIDAT

Danske Bank har fundet den sidste kandidat til den ledige stol i bankens bestyrelse. Det er den norske finanskvinde Bente Avnung Landsnes. (Side 8)

DIREKTØR FORLADER SILVAN MIDT I STOR TURNAROUND

Mens Silvan kæmper med millionunderskud og er i gang med en større turnaround, har en af kædens øverste chefer valgt at forlade sit job. (Side 10)

MÆRSK-RIVAL HOLDER SIG UDENFOR GIGANTERS LOGISTIKKRIG

Tyske Hapag-Lloyd har ingen planer om at få en speditør med om bord ligesom Mærsk. Rederiet laver ifølge topchefen allerede samlede løsninger. (Side 11)

BERLINGSKE BUSINESS

EKS-NORDEACHEF MINDES IKKE INDIKATIONER PÅ UREGELMÆSSIGHEDER

Den nuværende DSB-formand, Peter Schütze, var gennem mere end syv år landechef for Nordea i Danmark, mens mistænkelige transaktioner for milliarder af kroner strømmede gennem Vesterport-filialen i København. Han mindes ikke at have fået information om formodet hvidvask. (Side 4)

TDC GØR KLAR TIL OPSPLITNING: KØBER FODBOLD-TV OG SKIFTER NAVN

Det snart opsplittede TDC gør klar til at stå på egne ben ved at styrke tilbuddene til tv- og erhvervskunderne. Samtidig trækker TDC opgaver hjem og ansætter flere. (Side 6-7)

NOVOZYMES TOPPER I INNOVATION MED 192 PATENTANSØGNINGER

Med i alt 2390 ansøgninger satte danske virksomheder og opfindere i 2018 dansk rekord for antallet af patentansøgninger til Den Europæiske Patentmyndighed. Det gør Danmark til den tredjemest innovative nation. Novozymes toppede med 192 ansøgninger. (Side 11)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

BOEINGS ULYKKESFLY FÅR FLYVEFORBUD I HELE EUROPA

Den europæiske luftfartsmyndighed, Easa, har suspenderet al flyvning med flytypen Boeing 737 Max 8 efter to flystyrt. (Forside, side 14)

TDC KØBER IT-SIKKERHEDSFIRMA

TDC har travlt med at købe mindre firmaer og konkurrenter. Nu kan TDC præsentere det femte opkøb på et halvt år med it-selskabet Secu, der er specialiseret i it-sikkerhed. (Side 4)

INVESTORER KRITISERER GULDREGN OVER CARLSBERGS TOPCHEF

Carlsberg-ledelsens store lønstigninger møder kraftig kritik forud for selskabets generalforsamling. Topchef Cees 't Harts lønpakke steg sidste år 22 pct., men driftsresultatet har ikke ændret sig siden 2014. Hvorfor skal Carlsbergs ledelse have mere for at levere samme resultat igen og igen, spørges der. (Side 9)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Relaterede nyheder