Onsdagens aviser med DFDS, Jyske Bank og B&O

Udgivet den 15-07-2020  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

DANSK TURISME TABER 15 MIA. KR. PÅ TRE MÅNEDER

Årets sommer bliver dyr for turismen, viser analyse fra tænketanken Kraka. Selv om danskernes forbrug stiger, opvejer det ikke tabet fra udenlandske turister, der vil bruge godt 4 mia. kr. i år mod normalt 22 mia. (forside, Side 12-13)

DFDS HAR FÅET NOGLE SLAG

Virkeligheden har været barsk for DFDS de seneste fire år, og kort før sommerferien kulminerede problemerne med afskedigelsen af 650 fuldtidsansatte. Krisestyring er blevet en permanent del af topchefens arbejdsopgaver. (Side 6-7)

INVESTOR AFVENTER UDFALD AF NY RETSSAG OM GRAM-SKANDALE

Argentum har tjent penge på den skandaliserede Gram-handel, men den norske statsfond vil endnu ikke vælge side. FSN Capital og partner Thomas Broe-Andersen skal ifølge voldgiftsretten have 650 mio. kr. af Procuritas. (Side 8)

INGEN TAB HOS JYSKE BANK ENDNU MEN TOPCHEF SPÅR FORTSAT KONKURSBØLGE

Nedskrivningerne faldt hos Jyske Bank, der mener at have taget sig sine forholdsregler i forhold til coronatab i første kvartal. Men ordførende direktør Anders Dam forventer fortsat en bølge af konkurser. (Side 9)

NETAPOTEKER FRYGTER FOR OVERLEVELSE

Onlineapoteker frygter, at en ny politisk aftale kan give dem dødsstødet. Partnerne bag erkender problemer, og nu kræver DI en ny aftale. (Side 10)

EKSPERTER ADVARER MOD INDBYGGEDE FÆLDER I BANKREGNSKABERNE

Hjælpepakker holder stadig hånden under økonomien. Derfor advarer eksperter mod at stole blindt på bankregnskaberne. Jyske Bank steg 6,2 pct. mandag efter bedre end forventet regnskab og opjustering. (Side 16-17)

BERLINGSKE BUSINESS

TAL FRA SINGAPORE ER DÅRLIGT NYT FOR RESTEN AF VERDEN

Singapore fik et coronahak i den økonomiske tud i andet kvartal, hvor både den indenlandske økonomi og den eksportorienterede industri blev ramt. Faldet var noget større, end hvad der forventes i Skandinavien. Singapore er global vejrhane for vækst i verdenshandlen og rejseaktiviteten. (Forside, side 6)

CORONAKRISENS ØKONOMISKE NEDTUR BLIVER LANGVARIG

Fire ud af fem danske erhvervsledere forventer, at der vil gå mere end et år, før væksten i dansk økonomi er tilbage på niveau med før coronakrisen. (Side 5)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

RÅDGIVERE ER HÅRDT RAMT AF KRISEN

Virksomhederne skærer ned på konsulentydelser. Hver fjerde rådgivervirksomhed forventer et fald i omsætningen på 31-40 pct. i juni, viser en måling. Det kommer til at koste flere arbejdspladser, forudser Dansk Erhverv. (Forside, side 4-5)

FINANSKRISEN RAMTE B&O DA DEN NYE CHEF INDFANDT SIG I HJØRNEKONTORET

På blot to år gik B&O fra det største overskud i historien til det største underskud, og i bestyrelsen udspillede der sig et magtopgør. (Side 8-9)

PENSIONSSELSKABER SER FREM MOD FLERE UDSVING PÅ MARKEDERNE

Turen i rutsjebanen er ikke ovre endnu, selv om udsvingene på finansmarkederne formentlig ikke vil kunne måle sig med de vildeste dage, da coronakrisen var på sit højeste i foråret. Det vurderer pensionsselskaberne Velliv og MP Pension, der er blandt de pensionsselskaber, som har klaret sig bedst i første halvår. (Side 10-11)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Relaterede nyheder