Onsdagens aviser med Mærsk, Ørsted og Carlsberg

Udgivet den 14-10-2020  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

EGMONT TIL KAMP MOD AMAZON MED MILLIARDSATSNING

Mediekoncernen Egmont vil bruge mindst 1 mia. kr. på køb af webshops inden for outdoorudstyr og skønhedsprodukter i Danmark og Skandinavien. Ifølge Egmonts koncerndirektør, Torsten Bjerre Rasmussen, er specialisering det bedste våben mod Amazons markedsplads. (Forside, side 6-7)

MÆRSK-INDTJENING PÅ VEJ MOD MILLIARDVÆKST

Ovenpå en stribe opjusteringer fra toneangivende børsselskaber som Novo Nordisk, Carlsberg, DSV og GN Store Nord kan nu også A.P. Møller-Mærsk meddele, at 2020 - trods corona, krise og stor uforudsigelighed - vil ende med at give milliarder mere i kassen end tidligere spået. (Side 8)

PRISPRES PÅ VINDMØLLER RAMMER TÅRNFABRIKS RESULTAT

Brødrene bag tårnfabrikken Welcon har øget omsætningen til små 600 mio. kr., men resultatet er igen faldet. (Side 10)

DEMANT SKÆRER TOP OG BUND AF FORVENTNINGERNE TIL ANDET HALVÅR

Høreapparatselskabet Demant har indsnævret forventningerne til andet halvår efter bedring på flere markeder. (Side 12)

IMF: GLOBALT TAB AF VELFÆRD I MANGE ÅR

Efter et fald i den globale vækst i år på 4,4 pct. tror IMF på en vækst på 5,2 pct. af BNP i 2021. Men de økonomiske ar forsvinder ikke i en årrække. (Side 20)

STEJL STIGNING TIL C25-AKTIER GIVER 11 PCT. I AFKAST PÅ ÉN MÅNED

De største danske aktier løber meget hurtigt lige nu. Ekspert kalder det "et helt vildt momentum". (Side 22-23)

BERLINGSKE BUSINESS

ØRSTED TAGER TIGERSPRING PÅ PRESTIGEFYLDT IMAGELISTE

Ørsted med Henrik Poulsen i spidsen er på få år hoppet hele 26 pladser i den anerkendte imageanalyse blandt danske virksomheder og indtager nu en tredjeplads efter en radikal omstilling fra sort til grøn - og trods en politisk skandale, en navneændring og et snarligt chefskifte. Øverst på tronen er gengangeren Lego med Novo Nordisk på andenpladsen. (Forside, side 4-6)

DATALOV KAN AFSKÆRE VIDEN OM KRÆNKERE VED JOBSKIFT

Hvis headhuntere rekrutterer jobkandidater med sexchikanesager i bagagen, kan de sjældent give den potentielt kommende arbejdsgiver besked. Viderebringelsen er nemlig underlagt GDPR. (Side 8-9)

MÆRSK OVERGÅR FORVENTNINGER - OG FYRER 2000

Transport- og logistikkoncernen A.P Møller - Mærsk har klaret sig bedre end ventet og løfter sløret for stor fyringsrunde. (Side 11)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

VESTAS BLÆSER TIL SKÆRPET KAMP PÅ HAVET

Vestas er kommet et stort skridt nærmere at lancere en ny og større havvindmølle, der kan tage kampen op mod konkurrenterne Siemens Gamesa og GE. Milliardmarkedet for vindmøller til havs kan blive femdoblet frem mod 2030. (Forside, side 6-7)

DEMANT OPJUSTERER OG ER MERE OPTIMISTISK END FØR

Demant har rejst sig hurtigere efter de voldsomme slag, som coronakrisen ramte høreapparatproducenten med i den første del af året. Det har fået Demant til at justere forventningerne. (Side 2)

MÆRSK OPJUSTERER - HAR FYRET 2000

Det går bedre end ventet i A.P. Møller-Mærsk. Det har fået den store transport- og logistikkoncern til at opjustere forventningerne til årets driftsindtjening. Samtidig har 2000 medarbejdere mister arbejdet. (Side 4)

AKTIONÆRFORENING VIL HOLDE ØJE MED FLÜGGER-ARVING

Både Dansk Aktionærforening og Komitéen for God Selskabsledelse peger på risikoen for, at Flüggers nye topchef sætter ejerfamiliens interesser højere end de øvrige aktionærers. (Side 6)

KINA LUKKER FOR ENDNU ET AF DANISH CROWNS SLAGTERIER

Coronasmittede medarbejdere koster slagterigiganten Danish Crown en formue. To af selskabets slagterier er afskåret fra at kunne eksportere til Kina. (Side 9)

CARLSBERG-CHEF BEDER KOLLEGER OM AT FÅ STYR PÅ OMKOSTNINGERNE

Coronakrisen har vist, at erhvervslivet bliver nødt til at omfavne et stramt omkostningsfokus, ellers går det galt. Det mener Carlsbergs finansdirektør, der har udkrystalliseret koncernens omkostninger og tracket dem ned til mindste detalje. (Side 12-13)

IMF: CORONAKRISEN BLIVER LANGT MERE KOSTBAR END HIDTIL ANTAGET

Frem til 2025 står verden til at miste, hvad der svarer til næsten 10 pct. af ét års globalt bruttonationalprodukt. (Side 14-15)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer