Onsdagens aviser med Mærsk, Ambu og Danske Bank

Udgivet den 18-12-2019  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

STØRSTE LØNHOP I BYGGERIET I 20 ÅR

Reallønnen for ansatte i byggeriet er steget til det højeste niveau siden 1998, fremgår det af nye tal fra Dansk Erhverv og DA. Ifølge 3F ændrer det ikke ved, at der er plads til lønstigninger i de nuværende overenskomstforhandlinger, da produktiviteten er steget, ligesom der har været pæne lønstigninger på direktionsgangene. (Forside, side 22-23)

VENTURE-VETERANER KLAR MED NY MILLIONFOND

Scale Capital åbner sin anden teknologifond med 150 mio. kr. Nye typer af venturefonde med iværksættere ved roret og fokus på nye startups vælter frem. (Side 6-7)

KINA ER SPÆNDENDE FOR SAXO BANK

Saxo Banks nye partnerskab i Kina skal både skabe de bedst mulige kår for succes der og fastholde overskud til at udvikle resten af koncernen. (Side 8)

FIN-TECHSELSKABET PLEO FORVENTER 1000 ANSATTE OM TRE ÅR EFTER STOR AFTALE

Det danske fintech-firma Pleo har indgået en vigtig aftale med finanskæmpen JP Morgan og venter nu at have over 1000 ansatte om blot tre år. (Side 10)

AXCEL KIKSER MED SALG AF GYLDENT PICKUP-FIRMA

Kapitalfonden Axcel har opgivet at sælge Mountain Top Industries i denne omgang. Selskabet kan samtidigt præsentere rekordoverskud. (Side 12)

NORDEA LUKKER RISIKOENHED OG SÆTTER TO NYE FOLK I TOPLEDELSEN

Nordea har valgt at nedlægge en tværgående risikoenhed, blot et år efter bankens daværende topchef oprettede den. Samtidig får banken nye to nye chefer. (Side 13)

NY DIREKTØR SKAL FÅ CODAN TIL AT VOKSE I SVÆRT MARKED

Codans nyudnævnte administrerende direktør, Christian Baltzer, vil smøre hjulene hos Codan, så selskabet igen kan sidde med i toppen af det danske forsikringsmarked. (Side 14)

MÆRSK OMORGANISERER TOPLEDELSEN

Mærsk-topchef Søren Skou omorganiserer topledelsen for at sætte fart i kommerciel udvikling og salg af flere løsninger på landjorden for 70.000 kunder. (Side 16)

AMBUS LEDELSE NØLEDE MED SVÆR BESLUTNING OM STRATEGISKIFT IFØLGE ATP

Ledelsen i Ambu tog beslutningen om at investere i både kommerciel oprustning og i forskning og udvikling alt for sent. Således lyder kritikken fra pensionskassen ATP. (Side 19)

BERLINGSKE BUSINESS

SVERIGE KLAR TIL AT DROPPE NEGATIVE RENTER

I morgen kan Sverige blive det første land med negative renter, der forviser disse til historiens losseplads og går tilbage til 0 pct. Det kan sætte mere fart i en normalisering af de danske renter også. (Forside, side 8)

DER ER MANGE FORDOMME OM MÆRSK IFØLGE NY CHEF

Der er en del fordomme om Mærsk, siger Henriette Hallberg Thygesen, der er ny i toppen af den danske virksomhed. I dag er det en mangfoldig virksomhed med plads til kvinder og forskellige nationaliteter. (Side 6)

REDNINGSPLANEN FOR LAURITZ.COM SLÅR SPRÆKKER

Nordens største digitale auktionshus, Lauritz.com, landede i år en låneaftale, der skulle bringe det kriseramte selskab på ret kurs, men selskabet har ikke kunnet betale det første afdrag til kreditorerne. Auktionshuset forhandler om en aftale. (Side 12)

SAXO BANK SATSER SOM FØRSTE DANSKE BANK PÅ KINESISKE PRIVATINVESTORER

Danske Saxo Bank går sammen med sin kinesiske storaktionær ind i ny satsning på det kinesiske marked. Hele selskabets teknologiske grundlag bliver kopieret ind i et nyt selskab i Kina. (Side 14)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

SKARP OG INDDRAGENDE STRATEG I TOPPEN AF A.P. MØLLER-MÆRSK

Efter 25 år i koncernen skal Henriette Hallberg Thygesen nu bruge sine evner ved det øverste ledelsesbord hos A.P. Møller-Mærsk. (Forside, side 9)

AUKTIONSHUS MISSER AFDRAG PÅ MILLIONGÆLD

Auktionshuset Lauritz.com kan ikke afdrage på sin høje milliongæld som aftalt. Selskabet er i forhandling om en ny finansieringsplan. (Side 2)

CODAN FÅR NY TOPCHEF

Forsikringsselskabet Codan har netop ansat Christian Baltzer som ny landechef. Det er hans første job som chef for hele butikken, og han tager bestemt ikke let på opgaven. (Side 5)

DANSKE BANK FASTHOLDER HÆVEGEBYR I UDLANDET

Forbrugerrådet Tænk opfordrer Finanstilsynet til at afklare, om det er lovligt, når Danske Bank fastholder et højt hævegebyr i EU for Visa/dankort. (Side 8)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Relaterede nyheder