Onsdagens aviser med Mærsk, Jyske Bank og Carlsberg

Udgivet den 26-02-2020  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

MÆRSKFORMAND FÅR DET STØRSTE HONORAR BLANDT DANSKE BESTYRELSER

Jim Hagemann Snabe er med et honorar i A.P. Møller-Mærsk på 7 mio. kr. den absolut højst lønnede bestyrelsesformand blandt landets 25 største børsnoterede selskaber. Investorer som ATP kræver svar på, hvorfor han får det usædvanligt store beløb. (Forside, side 8-9)

BLOT TO SLAGS KONTI GÅR FRI AF MINUSRENTER I JYSKE BANK

Nyt negativt renteniveau kan få kunderne til at kigge sig om efter et nyt sted at placere pengene. Man må skifte, hvis man er utilfreds, lyder det fra Jyske Bank. (Side 10)

BIOTEKSELSKAB HÅBER PÅ NYT GENMAB - EJERNE ER KLAR TIL SALG

Biotekselskabet IO Biotech med knap seks år på bagen drømmer om at skabe et nyt dansk kræftselskab, der kan gøre Genmab kunsten efter. (Side 12)

WIDEX-EJERE KASTER MILLIONER EFTER APP TIL TANDSUNDHED

De stenrige Widexejere investerer millioner i en app, der skal sikre sundere tænder. Målet er 50 mio. brugere inden 2025. (Side 14)

EU OG BRITERNE STYRER MOD BREXIT-KOLLISION

EU og den britiske regering er på direkte kollisionskurs i det centrale spørgsmål om fælles spilleregler for erhvervslivet i en fremtidig handelsaftale. (Side 22)

KØB IKKE DE AKTIER DER FALDER MEST I STORUDSALG

Virusfrygten presser fortsat det danske aktiemarked. Men vil du købe op nu, skal du holde dig fra de aktier, som falder tungest, lyder rådet. (Side 24-25)

BERLINGSKE BUSINESS

ERHVERVSMAND DROPPER UD AF DANSKE BANK-BESTYRELSE EFTER OPGØR

Erhvervsmanden Jens Due Olsen siger pludselig farvel til sin post i Danske Banks bestyrelse efter kun et par år. Den uventede exit løfter sløret for en strid i bestyrelsen om den strategiske retning efter hvidvasksagen i Danmarks største bank. (Forside, side 10-11)

LAURITZ.COM LIGNER EN GRÆSK TRAGEDIE

Det er 70 dage siden, at auktionshuset Lauritz.com skulle have betalt et tocifret millionbeløb til sine kreditorer. Investeringsøkonom kalder børsnoteringen af Lauritz.com for en økonomisk tragedie. (Side 4)

CARLSBERG-RAPPORT AFSLØRER ANKLAGER OM MILLIONSVINDEL, LYSSKY BETALINGER OG KORRUPTION

En stribe hidtil ikke offentligt kendte sager om mulig korruption og svindel hærger Carlsbergs indiske datterselskab ifølge et regnskab, der også afdækker en dyb strid med en forretningspartner. Dermed er sagerne om mulige lovbrud i Carlsberg langt mere omfattende end hidtil beskrevet. (Side 8-9)

CORONAVIRUS BARBERER 12.000 MIA. KR. AF VERDENS AKTIER - OG DET BLIVER VÆRRE

Markedstumulten fortsatte i går, hvor danske aktier endnu engang fik tæv. Bunden er ikke set endnu, og hvis det viser sig at være slutningen på den økonomiske cyklus, står markedet ifølge investeringsekspert foran fald, der er større end 20 pct. (Side 12-13)

TUSINDVIS AF DANSKERE RISIKERER MINUSRENTER PÅ BANKKONTOEN

Jyske Bank har sænket grænsen for, hvornår et indestående på en bankkonto belægges med minusrente. Hvis det breder sig, vil tusinder af danskeres opsparing i banken begynde at koste dem penge. (Side 14)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

LANG VEJ IGEN FOR DANSKE SELSKABERS KLIMAAMBITIONER

De største danske virksomheder er ikke smålige med ambitiøse klimamålsætninger, men de reelle fremskridt halter bagefter, siger kritikere. (Forside, side 6-7)

FØDEVAREINDUSTRIEN ER PÅ VEJ MOD HISTORISK EKSPORTREKORD

Fødevareklyngens eksport sætter rekord på rekord og ventes i år at stige yderligere 10 mia. kr. til 180 mia. kr. Forklaringen er, at Kina lige nu dræner verdensmarkedet for svinekød, hvilket sender priserne på himmelflugt. (Side 4)

JYSKE BANK GØR DET DYRERE AT HAVE PENGE I BANKEN

Jyske Bank går igen forrest blandt de store banker ved at indføre negative renter for flere privatkunder. Det vil forbedre indtjeningen med knap 200 mio. kr. årligt. (Side 8)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Seneste nyheder