Onsdagens aviser med Mærsk, Vestas og SAS

Udgivet den 31-01-2018  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

DANSK SUPERMARKED ANGRIBER POSTNORD

Med Netto, Føtex og Bilka som spydspidser vil Dansk Supermarked nu ind på markedet for pakketransport. Kenneth Nielsen, der er supermarkedsgigantens direktør for e-handel, siger, at priserne vil blive 30-50 pct. billigere end Postnords. Postnord vurderer selv, at det stå godt rustet. (Forside, side 6-7)

STOR CHEFROKADE SKAL REDDE KRISERAMT RENGØRINGSKÆMPE

Det hårdt trængte rengøringsselskab Allianceplus skifter stort ud i ledelsen. Tidligere DSB-chef Anders Egehus er ny i chefstolen, hvor han afløser Jesper Lok. (Side 8)

VESTAS OP EFTER OVERRASKENDE NYT FRA KONKURRENT

Vestas steg 4,1 pct. til 413,6 kr. tirsdag i kølvandet af, at konkurrenten Siemens Gamesa i forbindelse med kvartalsregnskabet meldte om en stabilisering af priserne. (Side 9)

RENGØRINGS-APP VIL HENTE 40 MIO. KR. PÅ MINIBØRSEN

Happy Helper, der primært skaffer private rengøringshjælp, vil tyvedoble antallet af kunder i Danmark. Markedet vurderes at udgøre 30 mia. kr. (Side 12)

MÅSKE FLERE FYRINGER I MT HØJGAARD

MT Højgaard tager afsked med mere end 10 pct. af akademikerne i hovedkvarteret. Topchef Torben Biilmann vil ikke afvise, at der kan komme flere fyringer. (Side 13)

NY TOPCHEF VIL GØRE GYLDENDAL MERE OFFENSIV

Den ny administrerende direktør i forlaget Gyldendal, Morten Hesseldahl, er ikke motiveret af bare at skulle bestyre en velfungerende forretning. Han vil trække selskabet mere i offensiven. (Side 14)

BERLINGSKE BUSINESS

KAPITALFOND PØNSER PÅ SNARLIGT SALG AF TIGER

En ny ledelse i Tiger-kæden har i løbet af de seneste måneder vendt udviklingen så meget, at ejeren, kapitalfonden EQT, nu overvejer at skyde en salgsproces i gang. (Forside, side 10-11)

MÆRSK ER KLAR TIL OVERRASKENDE SALG AF HAVNE

A.P. Møller-Mærsk har solgt flittigt ud af koncernens olie- og energivirksomheder. Nu undersøger den danske virksomhed muligheder for at afhænde en del af APM Terminals. Det er opsigtsvækkende, fordi APM Terminals er en af kerneaktiviteterne i Mærsk. (Side 4)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

ARLA KLAR MED 4 MIA. TIL NYE INVESTERINGER

Arla Foods' administrerende direktør, Peder Tuborgh, har fået sin bestyrelses ja til at investere et rekordstort beløb i udvidelser og nye fabrikker. I alt skal der investeres for 4 mia. kr. (Forside, side 6-7)

SAS SCORER KASSEN PÅ SALG AF BONUSPOINT

Loyalitetsprogrammet Eurobonus er blevet en milliardforretning for SAS. Flyselskabet tjener masser af penge på at sælge bonuspoint til et voksende antal forretningspartnere i de skandinaviske lande. (Side 5)

TØJBRANCHEN HOLDER FART I EKSPORTEN

Flere danske modeselskaber satser benhårdt på at øge salget syd for grænsen, og det aflæses i eksporttallene. Onlinehandel og kædebutikker ser ud til at blive de store vindere i kampen om kunderne. De store kunder i detailhandlen bliver større, og antallet reduceres i takt med pres på detailhandlen. (Side 8)

DK COMPANY NU PÅ ANDENPLADSEN

Modekoncernen DK Company kravler sikkert op på ranglisten i den danske tøjbranche og sætter sig på andenpladsen. I hvert fald når selskaberne måles efter omsætning og indtjening. Giganten Bestseller ligger solidt i toppen. (Side 9)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Relaterede nyheder