Onsdagens aviser med Nordea, KBHL og Novo Nordisk

Udgivet den 11-09-2019  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

OLIEREDERIER SPINDER GULD PÅ NYE MILJØKRAV

De danske olierederier går en gylden tid i møde, når der om få måneder indføres nye miljøkrav til rederiernes brændsel. Det vurderer flere topchefer i selskaber, der transporterer brændstof. Rederiet Torm ser det som den største game changer. (Forside, side 6-7)

LEGO-EJER CHOKERET OVER ULOVLIGE MILLIONLÅN

Lego-milliardær Anders Kirk Johansen, der er blandt mere end 100 velhavende investorer i Peter Warnøes venturefond Nordic Eye, tager skarp afstand fra ulovlige lån i selskabet. (Side 10)

REVOLUTION AF BETALINGER ER "AMPUTERET"

Nye regler skulle fra på lørdag åbne for et væld af nye betalingsløsninger. Men bankernes it-systemer er reelt ikke parate, lyder kritikken. (Side 12)

NORDEAS DANSKE DRIFTSDIREKTØR STOPPER I BANKEN

Nordea har få dage efter udnævnelsen af sin nye koncernchef Frank Vang-Jensen fyret to medlemmer af bankens koncerndirektionen. (Side 13)

BLOCKCHAIN-KOMET VIL REJSE OP MOD 200 MIO. KR. OG BØRSNOTERES

Det går stærkt med udviklingen i det danske blockchain-selskab Aryze. Nu vil virksomheden hente 200 mio. kr. inden en notering på internationale kryptobørser. (Side 16)

LEO PHARMA OG IVÆRKSÆTTER ANGRIBER MARKED FOR HUDPLEJE

Analyse af hudprofiler gennem tre år resulterer nu i, at selskabet Nøie under Leo Pharma Innovation Lab skal sælge personaliserede hudplejemidler i et marked, der er over 10 mia. dollar værd. (Side 17)

INVESTERINGSBANK TROR PÅ KURSOPTUR RESTEN AF ÅRET

Tirsdag fik defensive aktier tæsk af investorerne. Det passer ind i Carnegies nye strategi, hvor cykliske aktier er i fokus. (Side 24-25)

BERLINGSKE BUSINESS

FAGLIGT OPGØR TRUER MED AT LAMME LUFTHAVNEN

En konflikt om en enkelt medarbejders medlemskab af en bestemt fagforening kan ende med at udløse omfattende arbejdsnedlæggelser og lukke Københavns Lufthavn. Medarbejderen nægter at skifte til fagforeningen 3F trods skarpe trusler fra andre 3F-ansatte, der nedlægger arbejdet, hver gang han er på vagt. (Forside, side 8-9)

TØJKØB PÅ NETTET SENDER DANSK INFLATION I BUND

Dansker forbrugere handler tøj på nettet. Det er med til at give lavere inflation end i andre lande. Men det sure er, at Danmark stadig har det højeste prisniveau blandt EU-landene. (Side 7)

DANSKE BANK-ADVARSLER ØGER PRES PÅ NYKREDIT-DIREKTØR

Nykredit-direktør Tonny Thierry Andersen fik i sin Danske Bank-tid advarsler om, at banken ikke levede op til lovgivning, der skulle beskytte kunderne mod dårlig rådgivning. (Side 10)

DANSKE TOPDIREKTØRER STOPPER I NORDEA

Vicekoncernchef Torsten Hagen Jørgensen og HR-direktør Karen Tobiasen stopper i Nordea og udtræder omgående af koncernledelsen. (Side 11)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

NOVO NORDISK TRÆKKER MEDICINALINDUSTRIEN I NYE HØJDER

De danske medicinalvirksomheder med insulinkoncernen Novo Nordisk i front kom ud af 2018 med en rekordindtjening på over 45 mia. kr. - og 2019 bliver endnu bedre. (Forside, side 6-7)

NY NORDEA-CHEF SÆTTER SIT EGET HOLD

To danske direktører er fortid i Nordea-toppen. Bankens nye topchef og bankens bestyrelse er i gang med at sætte et nyt ledelsesteam. (Side 4)

GRUNDFOS PUNGER UD FOR AT BLIVE I RUSLAND

Ny russisk lovgivning presser Grundfos til at investere stort for at fastholde sin tilstedeværelse i Rusland. (Side 12)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Relaterede nyheder