Onsdagens aviser med SAS, FLSmidth og Mærsk

Udgivet den 29-04-2020  |  kl. 06:22  |  

BØRSEN

MASSEFYRING I SAS - BEDER OM FLERE PENGE

SAS kan ikke bare optage gæld. Kassen er ved at være tom, og topchef Richard Gustafson efterlyser frisk kapital fra ejerne - den danske og svenske stat. SAS måtte i går afskedige 5000 ansatte. Norwegians skæbne afgøres mandag, mens Tyskland er klar med 67 mia. kr. til Lufthansa. (Forside, side 6-8)

DYSTER FREMTID FOR MODEBRANCHE EFTER CORONAKRISE

En række af de tøjbutikker, som ikke er midlertidigt tvangslukket, fordi de ligger i storcentre, er åbne igen efter en periode, hvor ejerne valgte at holde lukket, fordi der ingen kunder kom. (Side 9)

FÆRGEREDERI GRUER FOR STOPPET SOMMERTRAFIK

Kæmpeoverskud på pause er realiteten for Scandlines-rederiet, der opgiver at forudse fremtidens finanser - udover at de står til at dykke. (Side 10)

UNIBREWS GODE MOMENTUM BLEV FORPURRET I MARTS

Danmarks næststørste bryggeri, Royal Unibrew, har mistet brusen efter et stærkt 2019 og en ellers solid start på året. (Side 11)

FLS SVÆKKET PÅ RESULTATET MEN HAR TYK ORDREBOG

Coronakrisen har ramt FLS hårdt, men nye og store ordrer ruster koncernen til en stærkere fremtid, når krisen er overstået. (Side 12)

MARKEDSRYGTER: OLIE TIL MINUS 100 DOLLAR/TØNDE

Negative priser på råolie kan blive aktuelt igen. I USA er der fortsat mangel på lagerplads, og derfor bliver olien værdiløs. (Side 16)

NY EU-BANKPAKKE SENDER 3300 NYE MIA UD I EUROPA SOM KRISELÅN

EU slækker på regnskabs- og kapitalregler, så bankerne får frigjort 450 mia. euro til EU's husholdninger og virksomheder. (Side 18)

DANSKE BANK BRYDER LØFTE OM SAMFUNDSSIND

Banker som Danske Bank har ifølge erhvervsminister Simon Kollerup (S) en særlig forpligtigelse til at holde hånden under boligmarkedet og priserne, når krisen rammer. (Side 18)

BERLINGSKE BUSINESS

VINGESKUDT SAS BLIVER LIGE SÅ STORT IGEN, SOM DET VAR ENGANG

SAS-topchef Rickard Gustafson har sendt luftfartsselskabet på en hestekur med fyring af halvdelen af medarbejderne trods hjælpepakker under coronakrisen. Nu planlægges salg af fly, for fremtiden vil være et meget mindre SAS. Normale tilstande kommer først i 2022. (Forside, side 4-7)

VIRKSOMHEDER SKRIGER PÅ MILLIARDHJÆLP OP TIL 1. MAJ

Der skal fuld turbo på udbetalingerne fra hjælpepakker op til 1. maj. Ellers kan det få katastrofale følger, lyder det fra SMVdanmark og Dansk Erhverv. (Side 8-9)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

FLYBILLETTER KAN BLIVE DOBBELT SÅ DYRE EFTER CORONAKRISEN

Færre ruter, mindre konkurrence og skrappe restriktioner vil gøre det markant dyrere at flyve i fremtiden. Coronakrisen fik tirsdag SAS til at varsle afskedigelse af 5000 medarbejdere, og ifølge SAS-koncernchef Rickard Gustafson bliver det nødvendigt med langsigtet støtte fra myndighederne, hvis SAS skal overleve. (Forside, side 6-8)

JYSK KAN GENÅBNE HUNDREDVIS AF LUKKEDE BUTIKKER RUNDTOM I EUROPA

Danske detailselskaber med internationale butikskæder får grønt lys til genåbning i flere lande. På samme tid forventer de danske shoppingcentre at være med i næste genåbningsrunde. (Side 4)

FLSMIDTH: ANDET KVARTAL BLIVER VÆRST

Bundlinjen er faldet i det danske cement- og mineselskab FLSmidth, viser regnskabet for første kvartal. Men det er intet imod, hvad der venter i andet kvartal. (Side 10)

MÆRSK OG KONKURRENTERNE KAN ENDE I EN UDMARVENDE PRISKRIG

Den pressede shippingindustri er i gang med sin store eksamen, hvor ét egoistisk træk kan udløse milliardtab til hele branchen. Indtil videre holder rederierne skansen, men hele branchen holder vejret. (Side 12)

CORONA LUKKER LEGOS MEXICO-FABRIK

Legos fabrik i Mexico er lukket frem til udgangen af maj, og mange af de fysiske butikker kloden rundt tager ikke imod kunder. Men Asien begynder at åbne, og samtidig vokser legetøjssalget på nettet. (Side 13)

SPAR NORD PRESSER BANK I FJENDTLIGT OPKØBSFORSØG

Spar Nord vil ifølge kilder lægge maksimalt pres på Danske Andelskassers Bank i et forsøg på at sluge konkurrenten. (Side 14-15)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Relaterede nyheder