Onsdagens aviser med Vestas, Novo Nordisk og Pandora

Udgivet den 10-04-2019  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

NETBUTIKKER DROPPER POSTNORD

Høje priser og dårlig service får en stribe danske netbutikker til at vende Postnord ryggen. I stedet har de etableret en alliance af fragtfirmaet Coolrunner og udbringningsfirmaerne Bring, DAO og Danske Fragtmænd. Parterne vurderer, at de kan flytte ca. 10 pct. af det danske pakkemarked fra dag ét. (Forside, side 6-7)

PRESSET VESTAS-RIVAL AFVISER DOMMEDAGSPROFETIER

Vestas står klar til at sluge nødlidende rivaler i global vindkrigs slutspil. Den trængte Nordex-koncern afviser dommedagsprofetierne og melder sig klar til kamp. (Side 8)

WIDEX-BAGMÆND SATSER PÅ NYT MILLIARDMARKED

Med hundredvis af millioner i ryggen fra Widex' ejere vil Uneeg Medical skabe milliardsalg med ny teknologi, der kan overvåge epilepsiramte. (Side 10)

MAGASIN-EJER GÅR I REKONSTRUKTION

Efter at have afvist et købstilbud fra en britisk milliardær er Debenhams, der står bag Magasin, gået i rekonstruktion. Nu har låntagerne taget kontrollen over det kriseramte selskab. (Side 12)

UDSÆTTELSE KAN ØGE ALK'S BREXIT-UDGIFTER

EU skal onsdag beslutte, om briterne for anden gang kan udsætte brexit. For virksomheder, der forbereder sig på "no deal", kan en ny dato betyde øgede udgifter. Det gælder blandt andet det danske medicinalselskab ALK-Abelló. (Side 18)

DANSKE BANK VIL HAVE VELHAVERNE TIL AT BRUGE FLERE PENGE NU

Danske Banks prognoseværktøj viser, at de velhavende kunder ofte er for forsigtige. Mange burde bruge af formuen nu og ikke afvente pensionistlivet. (Side 22)

BERLINGSKE BUSINESS

KVINDER I TOPJOB KAN VÆLGE OG VRAGE

Efterspørgslen efter kvindelige topchefer er skærpet markant. Virksomheder er nu villige til at betale ekstra for at få en kvinde ind på en toppost. Tendensen er udbredt i både Europa og USA. (Forside, side 4-5)

NOVO NORDISK SKAL FORSVArE INSULINPRISER I USA

Amerikanske politikere er bevæbnet til tænderne, når Novo Nordisk og selskabets to ærkerivaler i dag i Kongressen skal forsvare insulinpriserne, der er så høje, at amerikanske diabetespatienter dør, fordi de ikke har råd til insulin. (Side 9)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

PANDORA SKRUER OP FOR KINASATS

Den danske smykkekoncern Pandora skruer nu kraftigt op for indsatsen i Kina og lancerer en kollektion, der udelukkende er rettet mod det kinesiske marked. Samtidig lægger Pandora op til, at en større del af salget skal ske via sociale medier. (Forside, side 3)

MAGASIN-EJER STANDSER BETALINGER

Aktionærerne i stormagasinkæden Debenhams, der blandt andet ejer Magasin, står til at tabe deres penge, efter at selskabet har standset sine betalinger. (Side 4)

POSTNORD FYRER KONCERNCHEF

Der er brug for friske øjne og hurtigere beslutninger, når Postnord skal ledes ind mod et hårdt tiltrængt overskud, siger næstformand Christian Frigast. Flere ændringer kan være på vej i toppen af postkoncernen. (Side 5)

VESTAS VIL SELV UDVIKLE VINDPARKER I STRATEGISK KOVENDING

Store prisfald på vindenergi er hovedsageligt kommet Vestas' kunder til gode. Selskabet vil have del i gevinsten ved at gå tidligere ind i projekterne. (Side 10-11)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Relaterede nyheder