Onsdagens aviser med Vestas, Pandora og Danske Bank

Udgivet den 08-05-2019  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

THOMAS BORGEN HAR FÅET RANSAGET SIT PRIVATE HJEM

Flere tidligere chefer i Danske Bank, heriblandt Thomas Borgen, er blevet sigtet for overtrædelse af hvidvaskloven og har fået ransaget deres hjem. (Forside, side 6-7)

VESTAS-DIREKTØR STOPPER EFTER SEKS ÅR

Anders Runevad stopper i vindmøllevirksomheden Vestas. Henrik Andersen, koncernchef i Hempel, overtager posten til august. (Side 8)

FALCK BARBERER AF GÆLDEN

Falck har betalt over 1 mia. kr. af på den samlede gæld, der ved udgangen af årets første kvartal lå på 4369 mio. kr. (Side 8)

PANDORAS VIGTIGSTE PRODUKT OPLEVER MASSIV SALGSTØRKE

Pandora går tilbage på flere vigtige markeder og oplever fald i charms-salget på 17 pct. Nu skal der bruges flere millioner på markedsføring. (Side 10)

DANFOSS ER STÅLSAT PÅ AT INVESTERE

Industrikoncernen Danfoss kom i går med et regnskab for årets første kvartal, der viste en omsætningsvækst på 6 pct. (Side 12)

NORDEN REDDEDE BUNDLINJEN TRODS GYSERKVARTAL

Norden, der driver tørlast- og tankskibsshipping, har sikret sorte tal på bundlinjen i første kvartal, selv om perioden for det vigtige tørlastmarkeds vedkommende var så fælt, som tænkes kan. (Side 13)

TOTALKREDIT TAGER UDLÅNSKUNDER I USET TEMPO

Nykredits topchef, Michael Rasmussen, har aldrig taget større markedsandele i et kvartal end i årets første. Men konkurrencen er hård. (Side 14)

DEMANT VIL TRODSE SLØV START OG INDHENTE VÆKSTMÅL

Demant skal for alvor skal have gang i væksten i andet halvår, men det får ikke topchef Søren Nielsen til at få åndedrætsbesvær. (Side 16)

ALM. BRAND OPJUSTERER MED 75 MIO. KR.

Efter et godt første kvartal opjusterer Alm. Brand det forventede resultat for resten af 2019. Samtidig er der god vækst i nye kunder, siger administrerende direktør. (Side 18)

BERLINGSKE BUSINESS

THOMAS BORGEN SIGTET I HVIDVASKSKANDALEN

Danske Banks tidligere topchef Thomas Borgen er blevet personligt sigtet af Bagmandspolitiet i sagen om hvidvask for milliarder gennem bankens filial i Estland. Yderligere to tidligere chefer i banken er sigtet i sagen. (Forside, side 4-6)

TOPCHEF I VINDMØLLEGIGANT STOPPER EFTER SEKS ÅR PÅ POSTEN

Efter seks år som topchef i Vestas forlader Anders Runevad vindmøllekoncernen per 1. august 2019. Han efterfølges af malinggiganten Hempels topchef, Henrik Andersen, der har været medlem af Vestas' bestyrelse i en årrække. (Side 2)

FALCK VIL PUNGE UD TIL BIOS OG 500 ANDRE MED PENGE I KLEMME

Falck lægger an til at betale kompensation til de parter, der kan dokumentere tab som følge af Falcks ageren i Bios-sagen. Ifølge selskabets administrerende direktør, Jakob Riis, er der op mod 500 kreditorer med penge i klemme. (Side 12)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

ERHVERVSLIVET KAN BLIVE VALGETS SKYDESKIVE

Direktør i Dansk Erhverv Brian Mikkelsen frygter, at den voksende frustration over ulighed, skyhøje toplederlønninger og hvidvaskskandaler skal gøre erhvervslivet til jaget vildt i valgkampen. (Forside, side 12-13)

POLITIET HAR SIGTET THOMAS BORGEN OG RANSAGET HANS HJEM

Danske Banks tidligere topchef Thomas Borgen er blevet personligt sigtet i sagen om hvidvask i bankens estiske filial. Hans hjem er blevet ransaget af bagmandspolitiet. (Side 4)

ANDERS RUNEVAD STOPPER SOM TOPCHEF FOR VESTAS

Anders Runevad stopper som administrerende direktør for Vestas 1. august. Henrik Andersen, der er medlem af Vestas' bestyrelse, står klar til at erstatte Runeval. (Side 4)

DER ER PRES PÅ PANDORALEDELSEN HELE 2019

Pandora fastholder forventningerne til hele året. Det vil kræve en massiv indsats fra den nye koncernchef for at leve op til målet for indtjeningen. (Side 8)

TOTALKREDIT SKAL HANDLE OM ANDET END REALKREDIT

Nykredit har tjent 1,6 mia. kr. i årets første tre måneder på trods af stigende omkostninger. (Side 10)

DEMANTS NYE PRODUKTER ER ALTAFGØRENDE

Høreapparatkoncernen Demant leverer blandet regnskab, der dog indeholder klart flest plusser. Ikke mindst den hastigt voksende implantatforretning viser stærk fremgang. (Side 10)

HANDELSKONFLIKT TAGER TOPPEN AF VÆKSTEN HOS DANFOSS

Væksten fortsætter hos Danfoss, men tempoet er sat ned. Det kinesiske marked viger i første kvartal, men i Nordamerika stiger salget igen markant. (Side 14)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Relaterede nyheder