Onsdagens danske avisuddrag med EU, restauranter og grøn omstilling

Udgivet den 16-09-2020  |  kl. 07:02  |  

BØRSEN

KAPITALFONDE TJENER STYRTENDE

Nuværende og tidligere partnere i danske kapitalfonde tjener gode penge. Alene i 2019 tjente en partner i EQT over 2 mia. kr., fremgår det af en gennemgang af regnskaberne. (Forside + side 6-7)

TDC: MACQUARIE AFPRØVEDE UDBYTTEFINTE

TDC-aktionæren Macquarie anklages af teleselskabet for at have gennemført to store aktiehandler for at teste, om det var muligt at lave en udbyttefinte med danske aktier. (Forside + side 16-17)

RESTAURATIONSBRANCHEN SPÅR BLODBAD EFTER NYE CORONATILTAG

Regeringens nye coronatiltag kan komme til at koste restaurationsbranchen 100-200 mio. kr., vurderer brancheforeningen Horesta. (Forside + side 24-25)

FEDERAL RESERVE KAN SÆTTE GANG I NYT AKTIERALLY

Onsdag aften holder den amerikanske centralbank, Federal Reserve, rentemøde, hvor der ventes anledning til stigninger på aktiemarkederne, når centralbankchef Jerome Powell taler. (Forside + side 26)

FLERTAL AF INVESTORER VENTER FORTSAT AKTIEFREMGANG

Optimismen på aktiemarkederne stiger hos globale investorer, og flere og flere mener, at opturen blot lige er begyndt. (Forside + side 28-29)

KONKURRENCERÅDET: BRUG FOR MERE BETALINGSKONKURRENCE

Selv om der er kommet flere spillere på markedet for betalinger, er der fortsat brug for konkurrence, vurderer Konkurrencerådet. Blandt andet sidder Nets endnu på 75 pct. af de automatiske betalinger. (side 10)

DANSK BIOTEKSELSKAB I KONKURRENCE MOD NOVO NORDISK

Danske Nordic Bioscience er gået sammen med Eli Lilly for at konkurrere mod Novo Nordisk i globalt fedmeræs. (side 12)

VESTAS OG HEMPEL FORBEREDER GRØN OMSTILLING

Vestas og malingsproducenten Hempel har indgået et strategisk samarbejde om en højere bæredygtighed. Målet er at blive CO2-neutral i 2030. (side 21)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

VESTAGER: EU SKAL INVESTERE SAMMEN MOD KINA

Medlemslande i EU skal i langt højere grad gå sammen om at investere sammen i udviklingen af fremtidens teknologier, hvis EU skal konkurrere med Kina, mener EU's konkurrencekommissær og næstformand, Margrethe Vestager. (Forside + side 15-17)

PENSIONSSELSKABER VIL UNDERSØGE BRUD PÅ ARVEREGLER

Pensionsselskaberne Industriens Pension og P+ vil undersøge, om de har brudt arveregler, efter at Højesteret har slået fast, at pensionsselskaberne ikke kollektivt må ændre begunstigelser ved arv. (side 7)

ENERGINET KRITISERES FOR AT HÆVE NETTARIF

Energileverandøren Energinet har hævet sin nettarif, hvilken vil betyde en ekstraregning til landets virksomheder på omkring 2,2 mia. kr. Leverandøren kritiseres nu for at hæve priserne. (side 10)

FINANS DANMARK: BANKERNES INDTJENING MERE END HALVERET

Bankernes indtjening er mere end halveret i årets første halvår, fremgår det af en analyse foretaget af bankernes interesseorganisation, Finans Danmark. (side 11)

BERLINGSKE BUSINESS

GRØNNE IVÆRKSÆTTERE KALDER PÅ KLIMAAFGIFTER HVIS KLIMAMÅL SKAL NÅS

69 grønne iværksættere og investorer afviser, at de kan klare den grønne omstilling på egen hånd. Der er brug for klimaafgifter, hvis det skal lykkes, lyder det fra den samlede gruppe. (Forside + side 10-11)

REGERINGENS RESTRIKTIONER TRUER RESTAURATIONSBRANCHEN

Regeringens nye coronatiltag rammer restauranter og caféer i så høj grad, at al omsætning risikerer at forsvinde, mener en af ejerne af flere spisesteder i København. (side 6-7)

/ritzau/FINANS

Morten Frederik Heltoft

Tags:  newspaper❯ 

Relaterede nyheder