Onsdagens danske avisuddrag med Pandora, Ambu og De Økonomiske Vismænd

Udgivet den 19-06-2019  |  kl. 07:27  |  

BØRSEN

PANDORA-TOPCHEF: VIL GENOPBYGGE TILLIDEN TIL MARKEDET

Pandoras topchef, Alexander Lacik, forstår frustrationerne hos selskabets investorer og fortæller i et interview, at det er vigtigt for Pandora, at selskabets løfter bliver indfriet, så tilliden til markedet kan genopbygges. (Forside + side 8-9)

MILLIONBELØB FRA UDBYTTESKANDALE BLEV BRUGT PÅ GAVER OG DYRE BILER

Den hovedmistænkte i udbytteskandalen, Sanjay Shah, har ifølge Skattestyrelsen brugt en del af de 12,7 mia. kr., der er blevet franarret Danmark i forbindelse med skandalen, på store millionlønning og enorme gaver. (Forside + side 10)

VISMÆND: HÆV ARVEAFGIFTEN FOR FAMILIEEJEDE VIRKSOMHEDER

Nedsættelsen af arveafgiften for familieejede virksomheder er uhensigtsmæssig og bør rulles tilbage, lyder anbefalingen fra formandskabet for De Økonomiske Råd - i daglig tale vismændene. Anbefalingen lyder på en arveafgift på 15 pct. (Forside + side 16-17)

AMBU-INVESTOR BAKKER OP OM EKSPANSIONSPLAN

En schweizisk investor i Ambu bakker op om selskabets nye topchef Juan José Gonzalez' plan om at investere 225 mio. kr. på at udvide selskabets salgsstyrke med 200 personer i de kommende år. (side 14)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

MIDLERTIDIG ATP-TOPCHEF BLIVER PERMANENT LØSNING

Bo Foged, der hidtil har været midlertidig topchef i Danmarks største pengetank, ATP, er blevet permanent topchef i pengetanken, mens Martin Præstegaard, der er tidligere departementschef i Finansministeriet, overtager posten som viceadministrerende direktør og finansdirektør. (Forside + side 5)

AMBU-INVESTORER REVSER FORMAND EFTER HALVERING AF AKTIEVÆRDI

Investorer i Ambu kritiserer medicoselskabets bestyrelsesformand, Jens Bager, for sin manglende evne til at håndtere ledelsen og for at lade forhenværende topchef Lars Marcher gå ud med optimistiske forventninger, som nuværende topchef Juan José Gonzalez siden har måttet trække tilbage. (Forside + side 6-7)

JYSKE BANK OVERVEJER OPGØR MED ERHVERVSKUNDER UDEN REVISOR

Jyske Bank overvejer at stramme kravene til bankens erhvervskunder, der ikke er tilknyttet en godkendt revisor. Det sker i et forsøg på at mest mulig økonomisk kriminalitet til livs. (Forside + side 8-9)

VISMÆND: BOLIGMARKEDET HAR TOPPET I DE STORE BYER

Priserne på ejerlejligheder er siden 2018 faldet. Det kan være et tegn på, at boligmarkedet i de største byer har toppet, lyder vurderingen i en prognose fra De Økonomiske Vismænd. (side 4)

BERLINGSKE BUSINESS

VISMÆND: DEN NYE REGERING SKAL HOLDE FAST I VEDTAGEDE REFORMER

Den nye regering skal holde fast i de reformer, der er vedtaget, lyder vurderingen fra De Økonomiske Vismænd, der blandt andet råder regeringen til at fastholde den stigende pensionsalder. (Forside + side 4-5)

VISMÆND ANBEFALER FORENKLING AF SKAT PÅ AFKAST

De Økonomiske Vismænd efterlyser en forenkling og samordning af skat på aktier, obligationer og ejendomme, da reglerne i dag ifølge vismændene er sindssygt komplekse". (side 6-7)

ATP FÅR "NY" TOPCHEF

Bo Foged, der siden november 2018 har været midlertidig topchef for ATP, har accepteret stillingen som permanent topchef for pengetanken. (side 3)

NORDEAS DANSKE HOVEDSÆDE RANSAGET AF BAGMANDSPOLITIET

Nordeas danske hovedsæde er for anden gang på to år blevet ransaget af Bagmandspolitiet, efter at der ifølge statsadvokaten for Bagmandspolitiet er kommet nye oplysninger frem om mulige overtrædelser af hvidvasklovgivningen. (side 10)

/ritzau/FINANS

Morten Frederik Heltoft

Relaterede nyheder