Onsdagens internationale avisuddrag med Apple, Pfizer og Biden

Udgivet den 15-09-2021  |  kl. 07:55  |  

FINANCIAL TIMES (WWW.FT.COM)

APPLE INTRODUCERER FIRE IPHONES TIL PRODUKTEVENT

Apple lancerede fire nye 5G-aktiverede iPhones 13 og afslørede en række opdateringer til nogle af sine enheder, herunder iPad og Watch, da virksomheden forsøgte at genfokusere opmærksomhed efter måneder med manglende tillid. (APPLE INTRODUCES FOUR IPHONES IN PRODUCT EVENT)

PFIZER VIL I NOVEMBER ANSØGE OM GODKENDELSE TIL STIK AF YNGRE BØRN

Pfizer siger, at virksomheden forventer at ansøge i november om amerikansk godkendelse af sin Covid-19-vaccine til børn i alderen seks måneder til fem år. (PFIZER TO APPLY FOR JAB APPROVAL FOR YOUNGER CHILDREN IN NOVEMBER)

WALL STREET JOURNAL (WWW.WSJ.COM)

INFLATION BEGYNDER AT UDVISKE LØNSTIGNINGER TIL LAVTLØNNEDE

For de lavest betalte amerikanere faldt reallønnen - justeret til stigende priser - 0,5 pct. i august fra et år tidligere. Det sker, mens mangel på arbejdskraft grundet coronapandemien har skubbet inflationen til næsten den højeste i over et årti. (INFLATION BEGINS TO ERASE WAGE GAINES FOR LOW-PAY WORKERS)

FACEBOOK VED, AT INSTAGRAM ER GIFTIGT FOR TEENAGEPIGER, VISER VIRKSOMHEDSDOKUMENTER

Virksomhedens egen dybtgående forskning viser et betydeligt psykisk problem for teenagere, hvilket Facebook bagatelliserer i offentligheden. Men selskabet har ikke gjort forskningen offentlig eller tilgængelig for akademikere eller lovgivere, der har bedt om det. (FACEBOOK KNOWS INSTAGRAM IS TOXIC FOR TEEN GIRLS, COMPANY DOCUMENTS SHOW)

AMAZON TILFØJER 125.000 ARBJERE I USA OG ÅBNER SNESEVIS AF FACILITETER

Virksomheden siger, den planlægger at ansætte 125.000 i USA og har hævet sin gennemsnitlige startløn, mens den fortsat hurtigt udvider sin store lageraktivitet på et stramt arbejdsmarked. Planen er at åbne 100 afdelinger over landet i september. (AMAZON ADDING 125,000 WORKERS IN U.S., OPENING DOZENS OF FACILITIES)

THE NEW YORK TIMES (WWW.NYT.COM)

JUSTITSMINISTERIET BEDER DOMMER OM AT FORHINDRE TEXAS I AT HÅNDHÆVE RESTRIKTIV ABORTLOV

Ministeriet stævnede Texas i sidste uge over delstatens nyligt vedtagne lov, som forbyder næsten alle aborter. Nu har ministeriet bedt en føderal dommer om at udskrive en modordre, hvilket har startet en kamp mellem Bidens administration og Texas' republikanske ledere. (JUSTICE DEPT. ASKS JUDGE TO BLOCK TEXAS FROM ENFORCING RESTRICTIVE ABORTION LAW)

PRISERNE STEG LANGSOMMERE I AUGUST, VELKOMMENDE NYHEDER FOR FED

En nylig stigning i forbrugerpriserne afkøledes lidt i august, hvilket signalerede, at selvom inflationen er højere end normalt, kan Det Hvide Hus og Federal Reserve begynde at se den afmatning i prisstigninger, de har håbet på. (PRICES CLIMBED MORE SLOWLY IN AUGUST, WELCOME NEWS FOR THE FED)

BIDEN OPFORDRER TIL KLIMAINDSATS: VI HAR IKKE MERE END 10 ÅR

Præsident Biden brugte to dage på at advare om klimakrisen og lovede, at hans administration vil arbejde for at konfrontere den, men kongressen er ikke indstillet på løsningen. (BIDEN URGES CLIMATE ACTION: 'WE DON'T HAVE MUCH MORE THAN 10 YEARS')

THE GUARDIAN (WWW.GUARDIAN.CO.UK)

ANTALLET AF LEDIGE STILLINGER I STORBRITANNIEN NÅEDE REKORDHØJDE PÅ 1 MIO., MENS LØNNINGERNE STIGER TIL FØR-CORONA NIVEAU

Arbejdsgivere, der kæmper for at ansætte personale midt i udbredt mangel på arbejdskraft efter nedlukning, hjalp med at bringe antallet af arbejdere på virksomhedslønninger tilbage til niveauet før pandemien i august, viser officielle tal. (UK JOB VACANCIES HIT RECORD HIGH OF 1M AS PAYROLLS REBOUND TO PRE-COVID LEVELS)

THE TIMES (WWW.THETIMES.CO.UK)

VACCINE GIVER EFTERSPØRGSLEN PÅ OLIE EN INDSPRØJTNING

Efterspørgslen efter olie bør stige kraftigt i næste måned, efterhånden som vaccinationsraterne stiger, ifølge International Energy Agency. Den er faldet i tre måneder i træk på grund af stigningen i tilfælde af coronavirussen i Asien, men "der er tegn på, at disse er aftagende". (VACCINE GIVES OIL DEMAND A SHOT IN ARM)

OVERSKUD HOPPER MENS JD SPORTS "SMASHES IT" I PANDEMIE

Et boom i onlinesalget, mens butikkerne var lukkede og efterfølgende revanche, da de genåbnede, har drevet rekordhalvårssalg og overskud til JD Sports op. Virksomheden hæver sine forventninger til året efter en stigning i salget på 52 pct. indtil slutningen af juli. (PROFIT JUMPS AS JD SPORTS 'SMASHES IT' IN PANDEMIC)

.\\˙ MarketWire

Ida Kramhøft Jensen

Tags:  Newspaper - Internat❯ 

Relaterede nyheder