Onsdagens obligationer: Fortsat rentefremgang efter øget risikolyst

Udgivet den 12-08-2020  |  kl. 17:00  |  

Øget risikolyst var onsdag med til at sende investorerne mod aktier og ud af obligationer, hvilket førte til stigende renter på det danske obligationsmarked.

Renten på den toneangivende danske statsobligation lukkede onsdag med en stigning på 4 basispoint til minus 0,33 pct. efter tirsdagens stigning på 4 basispoint.

Onsdagens renteniveau for den tiårige statsobligation er det højeste i godt to uger, og den øgede risikoappetit bygger blandt andet på løftede forventninger til en covid-19-vaccine.

Fra nøgletalsfronten bød onsdagen på tal for industriproduktionen i eurozonen, der udviklede sig lidt dårligere end ventet.

I juni steg industriproduktionen med 9,1 pct. fra måneden før, hvor konsensus blandt økonomerne ifølge estimater fra Bloomberg News var på en stigning på 10,0 pct.

Dagens højdepunkt for de nøgletalsfokuserede markedsdeltagere var dog eftermiddagens tal for de amerikanske forbrugerpriser for juli.

De viste generelt højere end ventede stigninger for både forbrugerpriser og kerneforbrugerpriserne.

De amerikanske forbrugerpriser steg med 1,0 pct. i juli i forhold til samme måned året før. Økonomerne havde ifølge et Bloomberg-estimat ventet en stigning på 0,7 pct.

Kerneforbrugerpriserne, der fraregner fødevare- og energipriserne, steg 1,6 pct. i juli i forhold et år forinden sammenlignet med analytikernes forventning på en stigning på 1,1 pct.

Den større end ventede stigning i inflationen og kerneinflationen var også umiddelbart med til at løfte renten på den tiårige amerikanske statsobligation.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Relaterede nyheder