Onsdagens obligationer: Håb om handelsaftale løftede renten

Udgivet den 09-10-2019  |  kl. 17:00  |  

De lange statsrenter kravlede højere onsdag både herhjemme og på de europæiske markeder.

Det skete på en dag, hvor investorerne kunne glæde sig over, at stigende aktiemarkeder på grund af forhåbningerne om en handelsaftale mellem USA og Kina sidst på ugen gav mulighed for at hente afkast andetsteds end på obligationsmarkedet.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation endte 4 basispoint højere end tirsdag i minus 0,54 pct.

Der var onsdag ikke meget inspiration for investorerne at hente i nøgletalskalenderen, ud over at der fra morgenstunden kom tal for den danske handels- og betalingsbalance.

Handelsbalancen viste et overskud på 9,8 mia. kr. i august, hvilket er en stigning fra juli, hvor det var 8,2 mia. kr., mens overskuddet på betalingsbalancen faldt til 18,6 mia. kr. fra 21,6 mia. kr. måneden før.

- For situationen her og nu tegner tallene et overraskende godt billede, i og med at eksporten af varer steg med 1,8 pct. i august, mens importen samtidig faldt, skrev Danske Banks cheføkonom, Las Olsen, i en kommentar.

Onsdag aften efter de danske handlere er gået hjem bliver referatet af det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, offentliggjort, hvilket kan give et ekstra indblik i renteudsigterne.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Relaterede nyheder