Onsdagens obligationer: Rentefald frem mod ventet referat

Udgivet den 06-07-2022  |  kl. 17:00  |  

Først efter dansk børslukketid onsdag eftermiddag præsenteres dagens absolutte højdepunkt for obligationshandlere: Referatet fra det seneste rentemøde i den amerikanske centralbanks pengepolitiske udvalg - Federal Open Market Committee. Det sker kl. 20.00 dansk tid.

- Det var på det møde, at man traf den kontroversielle beslutning om en renteforhøjelse på 75 basispoint, og nu er markedet spændt på, om der kommer signaler i referatet om, at de vil gøre det igen, siger senioraktierådgiver i Jyske Bank Martin Munk.

Antydninger om, at en endnu større renteforhøjelse var i spil på mødet, kan også presse renterne op.

I mellemtiden faldt renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation 6 basispoint til 1,53 pct. efter en neutral åbning i 1,59 pct., som kun holdt frem til midt på formiddagen. I løbet af eftermiddagen dykkede renten ned til 1,45 pct.

Nøgletallene inspirerede over dagen med med blandede signaler:

Tyske fabriksordrer overraskede med en stigning på 0,1 pct. på månedsbasis mod et ventet fald på 0,5 pct. Men i eurozonen gik detailsalget i juni kun frem med 0,2 pct. i forhold til maj - halvt så meget som ventet. Amerikanske PMI-tal for service og det samlede erhvervsliv for juni var lidt mere optimistisk end ventet.

.\\˙ MarketWire

Henning Lars Nielsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯