Onsdagens obligationer: Renteløft i forventning om lavere ECB-opkøb

Udgivet den 18-10-2017  |  kl. 16:59  |  

Efter en stille onsdag morgen trak renterne især i løbet af formiddagen mod højere tinder, og ved lukningen af dagens handel lå renten på den toneangivende danske tiårige statsobligation i 0,50 pct., som var 3 basispoint højere end slutniveauet tirsdag eftermiddag.

Tilsvarende stigninger så på de store europæiske markeder, mens den amerikanske rente steg 4 basispoint.

Ifølge chefobligations-strateg i Nykredit Frederik Engholm skal stigningen ses på baggrund af blandt andet udtalelser fra ECB, Den Europæiske Centralbank, om fortsættelse af det igangværende program for opkøb af obligationer, QE, for at stimulere økonomien. ECB køber aktuelt obligationer for 60 mia. euro om måneden.

- ECB vil gerne holde sit program kørende i lidt længere tid, men måske for et lavere beløb, og over den seneste tid er forventningerne til, hvor meget, der bliver købt op, blevet droslet ned. Mange havde regnet med, at de ville gå ned på 40 mia. Men nu er der flere og flere, der venter, at de måske vil gå tættere på de 30 mia. euro, forklarer chefstrategen.

Medvirkende til rentestigningen kan også være forventninger om, at stigende oliepriser - som følge af muligheden for nye sanktioner mod Iran - vil øge inflationen og dermed renterne, påpeger chefstrategen.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
10:40:01

 
0,00%
 
10:40:01

 
-0,59%
 
10:40:01

 
0,00%
 
10:40:01

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder