Onsdagens obligationer: Renten faldt minimalt inden Feds rentemøde

Udgivet den 16-09-2020  |  kl. 17:14  |  

Mindre rentefald prægede udviklingen på det danske obligationsmarked onsdag, hvor de europæiske aktieindeks bakkede en smule forud for rentemødet i den amerikanske centralbank (Fed).

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation lukkede med et fald på 1 basispoint til minus 0,39 pct. efter at have ligget omkring minus 0,38 pct. ved middagstid.

Fra den anden side af Atlanterhavet kom et nøgletal for udviklingen i detailsalget i USA for august, som var en skuffelse for analytikerne.

Salget steg med 0,6 pct. på månedsbasis, mens økonomer ifølge Bloomberg News ventede en stigning på 1,0 pct. i forhold til måneden før.

Rentemødet i den amerikanske centralbank bliver afsluttet med en rentemeddelelse klokken 20.00 dansk tid.

Hos Sydbank venter man, at centralbanken vil koble en fremtidig renteforhøjelse op på en inflation på mere end 2 pct., skriver Mathias Dollerup Sproegel, makroanalytiker ved Sydbank, i et notat.

- Vi venter dog, at pengepolitikken i det store hele forbliver uændret. Hvis Fed overrasker og skruer op for tempoet af opkøbene af obligationer for nye penge, kan det svække en allerede trængt dollar, skriver Mathias Dollerup Sproegel.

Chefen for den amerikanske centralbank, Jerome Powell, lancerede for kort tid siden en udvikling af bankens strategi i forhold til inflationen, som nu vil blive tilladt at overstige målet om 2,0 pct. om året i "noget tid" uden forebyggende renteforhøjelser.

/ritzau/FINANS

Frederik Kjærgaard Bonde

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Relaterede nyheder