Onsdagens obligationer: Renten presset ned før Trump-pressemøde

Udgivet den 11-01-2017  |  kl. 17:00  |  

Der var pres på obligationsrenterne i Europa onsdag forud for et imødeset pressemøde med Donald Trump - hans første siden sejren ved præsidentvalget i USA i november.

Pressemødet var programsat til klokken 17 dansk tid, og inden da dykkede renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation med 3 basispoint til 0,33 pct.

Ude i Europa blev renterne presset ned med omtrent samme hastighed, mens der i USA var mere vildrede om retningen. Ved 17-tiden blev den tiårige T-bond handlet til 2,39 pct., hvilket var 2 basispoint over niveauet fra et døgn forinden.

Der var spænding om, hvad den kommende præsident vil levere af konkrete ytringer om sine planer for embedet, efter at han mest har ytret sig kortfattet på det sociale medie Twitter siden valget.

- Der er masser af ubesvarede spørgsmål og stor usikkerhed om, hvorvidt hans mange valgløfter nu også står til at blive gennemført. De finansielle markeder vil gerne have konkret nyt om Trumps økonomiske politik - ikke mindst hans løfter om finanspolitiske stimulanser, øgede infrastrukturinvesteringer og deregulering, skriver Tina Winther Frandsen, chefanalytiker i Jyske Bank.

- Det vil til gengæld vække bekymring, hvis han i stedet lægger fokus på immigrationskontrol og handelsprotektionisme. Derudover vil Trump givetvis også blive spurgt ind til sit forhold til Rusland, efter at en ubekræftet efterretningsrapport har anklaget ham for at være i lommen på Putin, fortsætter hun.

Ud over Trump-mødet var der ikke mange spændende makroøkonomiske begivenheder i kalenderen onsdag. De næste interessante punkter vil være torsdagens tal for industriproduktion i eurozonen for november, mens det ugentlige tal for antallet af nytilmeldte ledige i USA også offentliggøres.

Nationalbanken benyttede onsdagen til at lancere en ny statsobligation med udløb i 2027 og en kuponrente på 0,50 pct. Den bliver sat til salg for første gang 25. januar og vil med tiden overtage rollen som det toneangivende tiårige papir.

/ritzau/FINANS

Mathias Stigsgaard +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
24/05/18

 
0,00%
 
03:02:01

 
0,00%
 
24/05/18

 
0,00%
 
03:02:01

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder