Onsdagens obligationer: Renten steg efter mere positiv aktiestemning

Udgivet den 26-02-2020  |  kl. 17:03  |  

Den toneangivende tiårige danske statsobligationsrente tog et dyk midt på formiddagen onsdag til minus 0,51 pct. - men renten endte med en stigning på 1 basispoint til minus 0,48 pct.

Det altafgørende tema på markederne var fortsat spredningen af coronavirusset, hvor der dagen igennem tikkede nyheder om spredning i flere lande ind.

Det var onsdag småt med kalendersatte begivenheder på nøgletalsfronten. Men tal for det amerikanske boligsalg onsdag eftermiddag overraskede positivt.

Salget af nye boliger blev opgjort til 764.000 enheder på årlig basis mod 708.000 måneden før mod et ventet salg på 718.000 enheder ifølge et estimat fra Bloomberg News.

På månedsbasis steg salget af nye boliger med 7,9 pct., hvor økonomerne havde ventet en stigning på 3,5 pct. efter en stigning på 2,3 pct. måneden før.

Den fortsatte frygt for coronavirussets spredning kunne tirsdag aflæses i renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation, hvor renten nåede ned i sit laveste niveau nogensinde i 1,306 pct. - lavere end de 1,318 pct. fra juli 2016, da briterne netop havde stemt landets udtræden af EU igennem og skabte røre i markedet.

Onsdag har renten på den amerikanske statsobligation dog rettet sig og ligger ved dansk lukketid i 1,35 pct.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Relaterede nyheder