Onxeo sælger rettigheder til salg af kræftmiddel

Udgivet den 07-06-2018  |  kl. 08:52  |  
Arkiv: Foto

Biotekselskabet Onxeo har solgt rettigheder til kræftmidlet Beleodaq til det amerikanske selskab SWK Holdings Corporation.

Aftalen sikrer Onxeo 7,5 mio. dollar (47,5 mio. kr.) i kassen, mens SWK Holdings Corporation får ret til at modtage 13,5 mio. dollar (85,4 mio. kr.) i royalties og milepælsbetalinger fra det fremtidige salg af Beleodaq.

Det oplyser Onxeo i en meddelelse torsdag morgen.

Beleodaq blev i 2014 godkendt på det amerikanske marked som andenlinjebehandling af lymfekræft og bliver solgt via partneren Spectrum Pharmaceuticals. Tidligere i år nedskrev Onxeo værdien af Beleodaq med 283 mio. kr.

Onxeo begrunder aftalen med, at salget giver selskabet penge til at sikre driften frem til starten af 2020 uden at skulle hente nye penge hos aktionærerne, og det understøtter udviklingen af selskabets pipeline - herunder kræftmidlet Asidna.

Onxeo havde ved udgangen af marts 68,5 mio. kr. i kassen eksklusive et beløb på 27,5 mio. kr., som selskabet står til at modtage i skatterabat for sine forsknings- og udviklingsaktiviteter inden for de kommende måneder.

/ritzau/FINANS

Aske Muff

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder