Orphazyme/CEO: Børspenge vil give os fire skud på mål - på egne ben-NY

Udgivet den 24-10-2017  |  kl. 11:05  |  

Orphazyme er ved at være klar til at komme på børsen i København, og de mange nye penge, selskabet skal rejse, har et klart formål.

Biotekselskabet med base på Nørrebro i hovedstaden vil i de næste tre år teste én lægemiddelkandidat som behandling til op mod fire forskellige sjældne sygdomme. Derfor skal det rejse omkring 600 mio. kr. ved at sælge nye aktier til både store og små investorer.

- De penge rækker til, at vi kan gennemføre de fire kliniske forsøg og dermed have fire skud på mål, hvoraf de tre af dem er fase 3-studier, altså de sidste inden markedsføring, siger Orphazyme-direktør Anders Hinsby til Ritzau Finans.

- Hvis vi får positive data fra de her studier, som vi forventer og håber på, vil vi inden for tre til tre og et halvt år være i en position, hvor vi kan søge om markedsføringsgodkendelse i tre sjældne sygdomme, fortæller direktøren.

SOLO-STRATEGI

Strategien i virksomheden, der kun har 28 ansatte, er at fortsætte med at stå på egne ben og komme hele vejen til markedsføringstilladelse uden behov for en pengestærk eller erfaren partner, som det ellers ofte ses med små biotekfirmaer.

- Den strategi har vi haft fra dag 1. Der er mange gode måder at udvikle medicinalprodukter på, men vi mener, at vi i firmaet er dem, der bedst kender de sygdomme og de lægemiddelkandidater, vi arbejder med.

- Ofte ser man, at projekter bliver solgt eller parret med en partner her ved fase 2, hvor tingene begynder at koste lidt mere, og ud over at du så skal finde en partner, som forstår og deler dine tanker, så begrænser det potentialet for investorerne. Derfor synes vi, det var relevant at rejse kapital selv for at føre produktet frem til markedet. Det giver mulighed for, at vores aktionærer kan blive ekstra glade for firmaet, forklarer Anders Hinsby.

ANDERLEDES SPILLEBANE

I forhold til andre lægemidler har Orphazyme også andre vilkår, da de sjældne sygdomme har færre omkostninger forbundet med kliniske studier, og der skal en mindre salgsstyrke til at markedsføre dem, da der ikke er stor konkurrence i forvejen.

Dog vil der formentlig være behov for at skaffe ny finansiering efter de nuværende fase 3-forsøg, erkender direktøren, men det vil selskabet først have mere klarhed over, når resultaterne begynder at tikke ind i de kommende år.

Anders Hinsby vil ikke komme med et nærmere budget for de kommende år, men de sidste to og et halvt regnskabsår har firmaet brugt 113 mio. kr. på forskning og udvikling og yderligere 17 mio. kr. på administration.

Orphazyme har eksisteret siden 2009 og har tiltrukket en kreds af investorer, der blandt andet tæller danske Novo-fonden og Sunstone Capital, men også en række udenlandske spillere. Der er hidtil investeret knap 400 mio. kr. i virksomheden, så børsnoteringen vil være et stort skridt opad i størrelse.

Orphazyme ventes at være klar til at offentliggøre et børsprospekt, der fortæller nærmere om selskabets tilstand og fremtidshåb, samt prisen på de nye aktier, inden for de nærmeste uger.

De nuværende investorer beholder alle deres aktier og har lovet ikke at sælge nogen i en periode efter noteringen.

/ritzau/FINANS

Mathias Stigsgaard

Tags:  CEO❯ 

Relaterede nyheder