Overblik: Seks centralbanker har hævet indlånsrenten - NY

Udgivet den 22-09-2022  |  kl. 13:14  |  

Ugen har i den grad stået i rentemødernes tegn. Her er centralbanker fra nær og fjern mødtes for at afgøre kursen for deres rente i et forsøg på at tøjle den tårnhøje inflation, der især præger Europa og USA.

Ikke overraskende har de store centralbanker heller ikke denne gang holdt sig tilbage med at løfte renten - med undtagelse af en enkelt.

Her er et overblik over centralbankernes renteændringer i ugens løb:

* USA's centralbank, Federal Reserve, hævede ganske som ventet onsdag sin rente med 75 basispoint til 3,0-3,25 pct. Det er det tredje løft i år af den størrelse. Centralbanken venter for resten af året løft på samlet 1,25 pct.point.

* Sveriges Riksbank tog tirsdag analytikerne på sengen, da den løftede sin rente med 100 basispoint - det største løft i 30 år - til 1,75 pct. Der var ventet et løft på 75 basispoint. Samtidig oplyste centralbanken, at den ser inflationen lande på 1,6 pct. mod 2,0 pct. i 2024, mens væksten ventes at aftage 0,7 pct.

* Den Schweiziske Nationalbank løftede torsdag sin rente med 75 basispoint til 0,5 pct. og sagde dermed farvel til negative renter. Størrelsen på renteforhøjelsen var da også ventet.

* Japans centralbank, Bank of Japan, fastholdt som ventet torsdag sin rente på minus 0,1 pct. Centralbanken har som en af de eneste valgt at fastholde en lempelig pengepolitik.

* Norges Bank løftede torsdag sin styringsrente med 50 basispoint til 2,25 pct. Det var helt som ventet af analytikerne.

* Bank of England hævede ligeledes torsdag sin styringsrente med 50 basispoint som forventet til 2,25 pct.

.\\˙ MarketWire

Peter Søndergaard Rasmussen

Tags:  macro❯  Eurozonen❯  Norge❯  Schweiz❯  Storbritannien❯  Sverige❯  USA❯