Oxford Economics: Tysk optimisme peger på opsving i fjerde kvartal

Udgivet den 11-12-2018  |  kl. 16:49  |  

De tyske finansielle aktører er mere optimistiske i forhold til den økonomiske udvikling i Tyskland de kommende seks måneder, end økonomer havde forudset.

I det såkaldte ZEW-indeks viser forventningsindekset for december en stigning til -17,5 fra -24,1 måneden før. Økonomerne havde ifølge Bloomberg News ventet et fald til -25,0.

- Det stærkere end ventet ZEW-indeks tegner til et opsving i euroområdet i fjerde kvartal sammenlignet med kvartalet før. En stigning i aktiviteten er i høj grad afhængig af den tyske, skriver analysefirmaet Oxford Economics i en kommentar til tallet.

Problemerne i den tyske bilsektor virker ikke så store som tidligere med stigende fabriksordrer for tredje måned i træk, og eksporten er steget siden oktober, skriver analysefirmaet.

- Kombineret med dagens ZEW-læsning i Tyskland er der stigende tegn på, at en solid rebound i tysk aktivitet i dette kvartal vil finde sted, påpeger Oxford Economics.

Der er dog stadig udfordringer, der kan hæmme den økonomiske vækst, såsom en "no-deal-brexit", protesterne i det franske og udfordringerne i den italienske økonomi, påpeges det.

Den del af ZEW-indekset, som afspejler vurderingen af den nuværende økonomiske situation, faldt til 45,3 fra 58,2. Konsensus var ifølge Bloomberg et fald til 55,0.

ZEW-tillidsindikatoren er udarbejdet af organisationen Zentrum für Europäische Wirtschaftsforschung (EW) og afspejler vurderingen af Tysklands økonomiske situation blandt institutionelle investorer og økonomer.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  macro❯  Eurozonen❯  Tyskland❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,67%
 
19/06/19

 
7,79%
 
19/06/19

 
6,25%
 
19/06/19

 
3,04%
 
19/06/19

 
1,30%
 
19/06/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder