Pandora/DNB: Ser 2018 ramme den lave ende af prognosen

Udgivet den 18-12-2018  |  kl. 09:59  |  

Når Pandora præsenterer regnskab for fjerde kvartal den 5. februar vil det formentlig vise resultater i den lave ende af selskabets egen nedjusterede prognose. Det vurderer DNB, der gentager anbefalingen "hold", men skærer kursmålet for aktien til 325 kr. fra 375 kr.

Ud over risikoen for, at lagernedbringelser i grossistleddet vil sende smykkekædens salg mod den nedre ende af prognosen, ser den norske bank også risici i 2019.

- Det foruroliger os, at 2019 sandsynligvis ikke vil markere et vendepunkt i den negative trend for omsætningen, mens vi er en smule opmuntrede over, at marginpresset kan lette noget, skriver DNB i notatet.

Pandora nedjusterede i november forventningerne til en omsætningsvækst i lokal valuta i år på 2-4 pct. mod tidligere ventet 4-7 pct. Forventningerne til EBITDA-marginen blev ved den lejlighed fastholdt på cirka 32 pct.

For Pandora var der dog tale om den anden nedjustering i år. I august blev forventningerne sænket fra oprindeligt en salgsvækst på 7-10 pct. og en EBITDA-margin på ca. 35 pct.

For Pandora-aktien har det seneste år budt på en lang nedtur. Aktien har givet et negativt afkast på 55 pct., selv når der tages højde for udbetaling af udbytte.

Tirsdag morgen handles Pandora-aktien 1,4 pct. højere i 290,40 kr.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Maintain❯  Research❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder