Pandora/Jyske Bank: Varsom med at tolke for meget på konsensusestimat

Udgivet den 09-04-2021  |  kl. 16:32  |  
Arkiv: Foto

Pandora har fredag været ude med salgstal for første kvartal, der kommer ind bedre end ventet.

Jyske Bank er dog varsom med at tolke alt for meget på konsensusestimatet, da tallene ifølge banken er indsamlet forud for offentliggørelsen af Pandroas februartal, hvor selskabet var ude med stærke salgstal.

- Vi er varsomme, fordi tallene formentlig er blevet revideret pænt op, skriver Jyske Bank i en kommentar.

Alligevel løfter banken sit kursmål til 700 kr. fra tidligere 680 kr., idet momentum ventes at være understøttende frem mod det endelige regnskab der offentliggøres i begyndelsen af maj og hvor Pandora vil fremlægge en ny strategiplan.

Pandoras organiske vækst lyder i første kvartal på 13 pct. mod konsensus på minus 3 pct. Det er på linje med Jyske Banks forventning.

Selskabets omsætning lander på 4,5 mia. kr., hvilket er 4 pct. højere end estimater indsamlet af Bloomberg, men også her på linje med Jyske Bank.

- Tallene bekræfter os i, at den underliggende vækst er tilbage i positivt territorium, og samtidig vidner tallene om, at det stærke momentum er fortsat ind i marts måned, skriver banken.

I handelsopdateringen gør Pandora det klart, at forventningerne til året fastholdes med en organisk vækst på over 8 pct.

Jyske Bank ser dog gode muligheder for en opjustering senere på året, i takt med at restriktionerne blødes op.

- Vi ser guidance som et udtryk for et worst case-scenarie, og vurderer, at de negative effekter af corona bliver væsentlig mindre end de forudsætninger, Pandora har lagt til grund for guidance, hvor corona estimeres at have en negativ effekt på 6 pct.point.

Pandora handles fredag eftermiddag 3,7 pct. lavere i 688,40 kr.

/ritzau/FINANS

Jacob Nagstrup Brønd

Tags:  Research❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder