Pandora/Jyske: Sænker anbefaling til "hold" efter godt kursridt

Udgivet den 13-09-2019  |  kl. 09:06  |  

Efter en god periode for Pandora siden selskabets halvårsregnskab har Jyske Bank valgt at sænke anbefalingen af aktien til "hold" fra tidligere "køb". Kursmålet er uændret 295 kr., fremgår det af en analyseopdatering.

Siden 21. august har banken haft en købsanbefaling af aktien, og i den periode er den steget knap 20 pct., hvilket ifølge aktieanalytiker Janne Vincent Kjær stiller krav om en succesfuld lancering af efterårskollektionen.

- Vi ser derfor en risiko for, at markedet kan blive skuffet, hvilket har været tilfældet med de seneste produktlanceringer, der ikke har været tilstrækkelige til at drive en bedring i like for like-væksten, skriver analytikeren i en analysen.

Det er dog fortsat bankens vurdering, at fjerde kvartal bliver startskuddet til en langsom, men gradvis bedring i like for like-væksten, men den stiller sig tvivlende overfor, hvorvidt Pandoras bestræbelser på at genskabe passionen omkring Pandora-brandet er tilstrækkelig til at bringe væksten i charms tilbage på sporet.

- Samtidig er sølvpriserne steget med 20 pct. siden slutningen af juni, hvilket kan risikere at lægge pres på indtjeningen i 2020. Vi sænker vores forventninger til indtjeningen i 2020/2021 med henholdsvis 6,2 og 5,1 pct. og anbefaler de investorer, der har købt ind i aktien ovenpå regnskabet, at tage gevinsten hjem, skriver Janne Vincent Kjær.

Pandora-aktien faldt torsdag 3,1 pct. til 302,50 kr.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Downgrade❯  Research❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder