Pandora/Morgan Stanley: Skærer kursmål efter hård start på året

Udgivet den 23-04-2019  |  kl. 08:41  |  
Arkiv: Foto

Morgan Stanley har onsdag inden påsken sænket sit kursmål for Pandora-aktien. Der er blevet skåret 35 kr. af, så det nu lyder på 330 kr., fremgår det af data fra Bloomberg News. Det skyldes, at Pandora har haft en hårdere start på året end ventet.

- Selv om ledelsen allerede havde advaret om et potentielt svært første halvår, vurderer vi, at første kvartal måske har vist sig en smule mere udfordrende end forudset, lyder det i en analyse.

- Kombinationen af en reduktion af rabatter og en - i øjeblikket - mangel på initiativer til genoprettelse af brandet har måske skubbet LFL (det sammenlignelige salg, red.) ned i et negativt, tocifret territorium i første kvartal, hvilket også fører til synlig driftsnedgearing til trods for de igangværende besparelsesinitiativer, lyder det ydermere i analysen.

Finanshuset peger derudover på, at ændringer i Pandoras ledelse gør det sværere at genvinde tiltroen til selskabets restrukturering.

Udnævnelsen af den nye administrerende direktør - Alexander Lacik, der sætter sig i direktørstolen i dag - var ventet. Det var driftsdirektør Jeremy Schwartz' afgang, der blev annonceret 2. april, dog ikke. Han var således udset til at have en nøglerolle i restruktureringen af selskabet.

- Vi stiller derfor spørgsmål ved, om den igangværende ændring potentielt set kan føre til forsinkelser i implementeringen af brand-initiativerne, som blev planlagt under driftsdirektøren.

- Mens vi har tiltro til den igangværende omkostningsbesparelse under finansdirektøren, tror vi, at markedet vil have forsikring om planen for genoprettelsen af Pandoras brand, de kommende nye produkter og marketingstrategier, fordi genoprettelsen af brand-momentum vil være nøglen til en forbedring af LFL og til at komme tilbage til rentabel vækst på mellemlangt sigt, skriver Morgan Stanley i analysen.

Anbefalingen af aktien, der onsdag inden påske faldt 1,0 pct. til 289,70 kr., er fortsat "ligevægt".

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Maintain❯  Research❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder