Pandora/Sydbank: Aktien rider videre på god salgsudvikling før corona

Udgivet den 02-06-2020  |  kl. 13:04  |  

Pandora fortsætter tirsdag sit snart tre måneder lange kursridt, der har sendt aktien i vejret med 78,9 pct. siden midten af marts.

Det skyldes en kombination af, at den gode stemning fra Pandoras kvartalsregnskab er fortsat, mens også genåbningen af butikker over hele verden trækker aktien i vejret, vurderer Per Fogh, aktieanalytiker i Sydbank.

- Det er en efterfølger af regnskabet for første kvartal, hvor der var en del positivt at tage med fra de første to måneder fra Pandoras "Programme Now". De initiativer, der er er sat i værk, har kastet noget positiv like-for-like-vækst af sig. Det var væsentligt mere positivt, end jeg og resten af markedet havde forventet, siger Per Fogh.

Men også den generelle genåbning af økonomierne har været med til at trække Pandora i vejret. Pandora kunne i slutningen af maj meddele, at godt halvdelen af smykkeselskabets butikker på verdensplan nu er åbne.

Samtidig har Pandora-aktien før coronakrisen ligget et godt stykke under det generelle marked, så den gode stemning har nu medført, at aktien er ved at indhente det tabte terræn, vurderer Per Fogh.

- Nu har aktien også ligget underdrejet i forhold til resten af markedet, da corona fik sat sit grimme aftryk i Europa, og var ikke kommet tilbage til det niveau, som markedet var på. Så der har været et efterslæb i aktiekursen, og det er noget af det, vi ser bliver indhentet nu.

SHORTERE SÆLGER UD

Pandora har været blandt de mest shortede danske aktier, hvor mange investorer har spekuleret i et kursfald. Dog har flere været ude at lukke deres shortposition ned, hvilket har presset kursen i vejret.

- Shorting spiller selvfølgelig også meget ind i udviklingen. Der har været spekuleret rigtig meget i Pandora-aktien, og vi ser, at mange af de her positioner bliver lukket ned. Det vil sige, at de selskaber, der har shortet, skal ud at købe aktier nu, og det ligger et naturligt købspres på aktien, siger Per Fogh, der vurderer, at der lige nu er rigtig god efterspørgsel på Pandora-aktien.

Han forventer, at de positive takter fra årets to første måneder fortsætter, når coronavirusset på et tidspunkt slipper sit tag i verden. Derfor kvitterer han også med en købsanbefaling.

Faktisk mener Per Fogh, at coronakrisen kan have set skub i en nødvendig udvikling i smykkeselskabet.

- Der er ingen tvivl om, at Covid-19 har tvunget Pandora til at tænke mere på at få deres netbutik integreret med deres fysiske butikker. De havde allerede taget skridtet inden corona, men nu er de blevet endnu mere tvunget til det. Det, mener jeg, er den rigtige vej, siger han.

SLÅR KURSMÅL

Pandora bliver tirsdag handlet i 346,60 kr., og det ligger et godt stykke over de fleste finanshuses kursmål, der ligger i niveauet 150 til 320 kr.

Dog løftede Carnegie i midten af maj sit kursmål til 370 kr., og finanshuset nævnte ved den lejlighed også muligheden for, at aktien kan komme endnu højere op.

- Vi forventer en stabilisering i like-for-like-salget og kunne se scenarier med et 12-måneders potentiale på 500 kr., hvis turnaround-tegnene fra januar og februar bliver bekræftet på den anden side af Covid-19, skrev Carnegie i et notat.

Pandora-aktien ligger tirsdag ved 13-tiden 4,5 pct. højere i 348,70 kr.

/ritzau/FINANS

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder