Pandora/Sydbank: Sandsynligheden for en opjustering er stigende - NY

Udgivet den 09-04-2021  |  kl. 13:13  |  
Arkiv: Foto

Pandoras salgsudvikling i første kvartal var bedre end Sydbank havde forudset, og banken ser mulighed for en opjustering senere på året.

Selv om næsten en tredjedel af Pandoras butikker var lukket, leverede Pandora en organisk vækst på 13 pct. i første kvartal fra samme periode sidste år.

Sammenlignet med det coronafri første kvartal i 2019 var den organiske vækst minus 3 pct., hvilket på trods af butikslukningerne er på linje med selskabets helårsprognose om en vækst "over minus 3 pct." i forhold til 2019.

- Den løbende genåbning af de fysiske butikker bør få en positiv indflydelse på salgsudviklingen i den resterende del af året, og sandsynligheden for en opjustering af vækst- og indtjeningsprognosen synes derfor stadig stigende, skriver analytiker i Sydbank Per Fogh i et notat.

Selv fastholder Pandora forventningerne om en organisk vækst på over 8 pct. fra 2020 og en driftsmargin, EBIT-margin, over 21 pct.

Sydbanks anbefaling af Pandora er uændret "køb".

Siden handelsopdateringen har markedet reageret negativt, og det kan ifølge Per Fogh havde noget at gøre med, at en opjustering er udeblevet.

- Flere har formentlig haft sat næsen op efter en opjustering, siger han til Ritzau Finans.

- Derudover kan udsigterne til et langsommeligt tempo i butiksåbninger i flere europæiske lande også være med til at trække den aktien ned, lyder det.

Aktien handles 1,5 pct. lavere i 703,80 kr. ved 13-tiden.

/ritzau/FINANS

Jacob Nagstrup Brønd

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder