Pandora/Sydbank: Signet-tal er skidt nyt - men ingen stor overraskelse

Udgivet den 17-01-2019  |  kl. 14:26  |  
Aktie tabel

Den amerikanske smykkekæde Signet Jewelers havde et sløjt julesalg, hvor blandt andet salget i Jared-kæden, der forhandler smykker fra danske Pandora, faldt i øjnene som en stor skuffelse.

Jared havde i juleperioden, der tæller de ni uger frem til den 5. januar, et fald i det sammenlignelige salg på 8,0 pct.

Den sløje melding har fået Pandora-aktien til at gå fra en topplacering i C25-indekset til et fald, og det er da også dårlige nyheder for det danske selskab, at salget i Jared-kæden ser så svagt ud, vurderer Sydbank.

Banken ser det dog ikke som en stor overraskelse, da Pandora allerede tidligere har indikeret, at det sammenlignelige salg ville udvikle sig svagt i fjerde kvartal.

- Meddelelsen fra Signet er efter vores vurdering skidt nyt i relation til Pandora. Den negative udvikling kommer dog ikke som den helt store overraskelse, i forhold til at Pandora i forbindelse med selskabets regnskab for tredje kvartal annoncerede, at fjerde kvartal var startet med en tilbagegang i det sammenlignelige salg, der var højere end tilbagegangen på 3 pct. i tredje kvartal, skriver senioranalytiker Søren Løntoft Hansen i en kommentar til tallene.

- Vi modellerer for nuværende en tilbagegang i Pandoras samlede sammenlignelige salg på 6 pct. i fjerde kvartal, fortsætter han.

TURBULENS KAN KRÆVE YDERLIGERE INVESTERINGER

Analytikeren hæfter sig ved, at Signet i sin meddelelse for juleperioden peger på, at den vigende salgstendens forstærker behovet for at styrke forretningen gennem blandt andet en "aggressiv" optimering af omkostningsbasen og butiksnetværket, ligesom der skal kastes flere penge efter salgsfremmende initiativer.

Lignende meldinger gav Pandora i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal sidste år, hvor det danske selskab lancerede strategiplanen "Programme Now".

Det skal reducere arbejdskapitalen og sænke omkostningerne samt vende udviklingen i det sammenlignelige salg. Men markedet kan have udviklet sig så hurtigt siden, at Pandora er nødt til at hælde mere benzin på bålet, lyder det fra Sydbank.

- Meldingen fra Signet kan dog pege i retning af, at detailmiljøet ændrer sig så hurtigt nu, at det kræver hurtigere tilpasning fra detailselskabernes side. Vi udelukker derfor ikke, at initiativerne i Pandoras "Programme Now" kræver øgede investeringer, hvilket kan koste på lønsomheden - især i 2019, skriver Søren Løntoft Hansen.

Analytikeren bemærker, at Pandoras salg gennem Jared-kæden formentlig udgør mindre end 5 pct. af det danske selskabs samlede salg i USA.

Sydbank har anbefalingen "hold" af Pandora-aktien, der efter meldingen fra Signet ligger 0,8 pct. lavere i 264,40 kr. Inden tallene var aktien oppe i underkanten af 280 kr. og med helt fremme i C25-indekset.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,05%
 
16/08/19

 
4,32%
 
16/08/19

 
3,97%
 
16/08/19

 
2,14%
 
16/08/19

 
0,70%
 
16/08/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder