Pandora/Sydbank: Tal fra Signet tegner godt for oktober-salget

Udgivet den 06-12-2022  |  kl. 14:52  |  
Arkiv: Foto

Pandoras amerikanske rival Signet har i sit tredje kvartal af det skæve regnskabsår 2022/23 opnået bedre resultater end ventet, og det er ifølge Per Fogh, som er aktieanalytiker hos Sydbank, gode nyheder for Pandora.

- Det er positivt for Pandora, da vi måske kan se ind i et fjerde kvartal, som ikke er helt så hårdt ramt af opbremsning på det amerikanske smykkemarked, siger han.

Signets tredje kvartals sidste måned overlapper med Pandoras fjerde kvartal, så det kan vidne om et fint oktobersalg for smykkeproducenten. Det siger dog ikke noget om selskabets to vigtigste måneder i kvartalet.

- November og december er klart de vigtigste i kvartalet, men ikke desto mindre er det positivt, at smykkemarkedet i USA ikke er bremset helt op, pointerer analytikeren.

Det amerikanske marked er klart det vigtigste marked for Pandora med en omsætning i tredje kvartal på næsten 1,6 mia. kr. Det svarede til 30,8 pct. af koncernens samlede salg globalt.

De positive meldinger er også noget, der har givet investorerne købelyst.

Pandoras aktie stiger 0,9 pct. til 541,6 kr. i et danske eliteindeks, C25, domineret af rødt, der falder 0,6 pct.

SIGNET OVERRASKER

Det er både på top- og bundlinjen, at verdens største smykkeproducents konkurrent overrasker.

Omsætningen landede i kvartalet på 1,6 mia. dollar, hvor analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet 1,52 mia. dollar.

Den justerede indtjening per aktie endte over dobbelt så højt sammenlignet med forventningerne på 0,74 dollar mod estimatet på 0,36 dollar.

For fjerde kvartal venter Signet Jewelers en justeret driftsindtjening på 363-404 mio. dollar, og her er selv bunden af intervallet over analytikernes forhåndsforventninger på 353 mio. dollar.

For hele året sigter Signet nu efter en justeret driftsindtjening på 809-850 mio. dollar mod tidligere ventet 787-828 mio. dollar.

Aktie i Signet går 6 pct. frem i det amerikanske formarked til 61,30 dollar.

.\\˙ MarketWire

Peter Søndergaard Rasmussen

Tags:  Shares❯