Partiløs advokat overtager magtfulde Salvinis post i Italien

Udgivet den 04-09-2019  |  kl. 17:35  |  

En umage regering bestående af de tidligere politiske modstandere Femstjernebevægelsen og Det Demokratiske Parti (PD) er på plads i Italien.

Det oplyser det italienske præsidentkontor onsdag.

Den 55-årige premierminister Giuseppe Conte har meddelt præsident Sergio Mattarella, at det er lykkedes ham at danne en ny regering.

Dermed sikrer Conte sig endnu en periode på premierministerposten.

De resterende ministerposter er også blevet fordelt.

Det står blandt andet klart, at indenrigsministerposten fremover skal varetages af advokat og teknokrat Luciana Lamorgese, der fylder 66 år i næste uge. Det skriver nyhedsbureauet dpa.

Lamorgese tilhører ikke noget parti. Hun overtager posten fra den magtfulde, indvandringskritiske Matteo Salvini.

Han var med sit højreorienterede parti, Lega, del af den seneste italienske regering bestående af Femstjernebevægelsen og Lega.

Femstjernebevægelsens unge leder, 33-årige Luigi Di Maio, bliver udenrigsminister i den nye italienske regering.

Roberto Gualtieri fra PD bliver ny økonomiminister. 53-årige Gualtieri er økonom og et indflydelsesrigt medlem af Europa-Parlamentet.

Regeringen bliver officielt indsat ved præsidentpaladset torsdag klokken 10.

Det systemkritiske Femstjernebevægelsen og det mere traditionelle, socialdemokratiske PD er en overraskende regering - ligesom den seneste italienske regering i øvrigt også var det.

Legas Matteo Salvini trak sig ud af den koalition i forventning om at udløse et valg. Her ville hans parti stå til markant fremgang.

Hans manøvre slog dog fejl, da Giuseppe Conte fik skabt en ny situation, som fik de to partier, der tidligere var fjender, til at forhandle intensivt om ministerposter og et fælles politisk program.

Det er endt ud i den nye regering, der onsdag er faldet på plads.

/ritzau/Reuters

Redaktion

Tags:  Italien❯ 

Relaterede nyheder