Pengepolitisk hastemøde sender japanske yen i svingninger

Udgivet den 30-05-2023  |  kl. 12:54  |  

Den japanske yen er tirsdag blevet sendt i svingninger, efter at der her til morgen har været afholdt et ikke-planlagt møde mellem centralbanken, finansministeren og finanstilsynet, hvor parterne har diskuteret de finansielle markeder.

Mødet kommer på et tidspunkt, hvor yen igen er blevet svækket til tæt på - og over - den psykologisk vigtige grænse omkring 140 yen per dollar.

Da det tirsdag morgen kom frem, at parterne skulle mødes, svækkede det straks yen til 140,93 yen per dollar mod 140,35 yen mandag eftermiddag, da handlerne begyndte at spekulere i, om det kunne være første optræk til endnu en intervention fra centralbankens side.

- På vores skala for verbale interventioner er det blot en 2 ud af 7, hvor 7 indikerer en snarlig intervention. Så dagens møde er sandsynligvis til for at sikre, at alle mekanismer er på plads til at intervenere, hvis nødvendigt, lød det forud for mødet fra David Forrester, strateg hos Credit Agricole, til Bloomberg News.

Efter yderligere svingninger formiddagen igennem ligger yen en smule styrket tirsdag ved middagstid, da der ikke efterfølgende blev talt med store bogstaver fra vicefinansminister og førrende myndighedsperson på valutaområdet, Masato Kanda.

- Myndighederne holder skarpt op til valutabevægelser og vil reagerer hvis nødvendigt, sagde Masato Kanda umiddelbart efter mødet.

- Det er vigtigt, at valutaer bevæger sig stabilt og afspejler den økonomiske virkelighed, lød det videre fra vice finansministeren, der også understregede, at myndighederne ikke fokuserer på noget specifikt kursniveau.

Omkring kl. 13 - godt to timer efter mødets afslutning - handles dollar i 140,18 yen.

.\\˙ MarketWire

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Japan❯  Forex❯ 

Seneste nyheder