Pepsi sikrer sig Sodastream i milliardhandel

Udgivet den 20-08-2018  |  kl. 09:58  |  

Den amerikanske sodavandsvirksomhed, Pepsi, køber israelske Sodastream. Sodastream, som for mange i Danmark måske bedst huskes for at være en stor trend i 80'erne og 90'erne, har fået sig lidt af en renæssance de seneste år.

Prisen, som Pepsi må slippe, er 144 dollar pr. aktie, hvilket ender ud i et beløb på 3,2 mia. dollar, og det er amerikanernes største opkøb i otte år, oplyser Bloomberg News.

Der er tale om en præmie på 32 pct. i forhold til den gennemsnitlige børskurs over 30 dage op til købstilbuddet. I forhold til slutkursen fredag er der tale om en præmie på 11 pct. Mandag er aktierne i Sodastream suspenderet på børsen i Tel Aviv.

Det skriver Bloomberg.

Købstilbuddet tiltrædes af begge selskabers bestyrelse.

Der mangler de sidste lovgivningsmæssige godkendelser før transaktionen går igennem. Handlen står til at blive afsluttet i 2019.

Administrerende direktør for Pepsi Indra Nooyi peger på, at købet af Sodastream passer lige ind i Pepsis strategi "performance with purpose".

- Pepsi og Sodastream er et inspirerende par. De har bygget en virksomhed, som tilbyder kunderne muligheden for at lave velsmagende drikkevarer, samtidig med at mængden af affald reduceres. Det fokus passer godt til vores filosofi om at skabe mere nærende produkter og begrænse vores miljømæssige fodaftryk, siger Indra Nooyi i en meddelelse til Bloomberg.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder