Råvarer: Coronabekymringer og lav efterspørgsel svækker oliepriserne

Udgivet den 15-12-2020  |  kl. 07:51  |  

Oliepriserne falder tirsdag morgen, hvor nedlukninger i Europa og udsigt til en langsommere bedring for efterspørgslen i 2021 vejer tungere end udrulningen af vaccinationer mod covid-19 og spændinger i Mellemøsten.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 50,01 dollar mod 50,16 dollar tirsdag nat, mens den mandag eftermiddag lå i 49,52 dollar. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 46,69 dollar mod 47,00 dollar natten til tirsdag. Ved dansk børslukketid mandag kostede en tønde 46,04 dollar.

Den britiske regering har strammet sine restriktioner og kræver nu lukning af barer og restauranter, efter at antallet af smittede med covid-19 er steget kraftigt.

Det vil ifølge Reuters svække efterspørgslen på kort sigt.

I Italien overvejes der nu endnu strammere restriktioner forud for juledagene, mens størstedelen af butikkerne i Tyskland er blevet beordret lukket frem til den 10. januar.

- Mens markedet løftes af udrulningen af vacciner mod covid-19, er vejen mod en normalisering af efterspørgslen fortsat vanskelig, skriver analytikere fra ANZ i et notat ifølge Reuters.

Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, venter ifølge Reuters en stigning i olieefterspørgslen i 2021 på 350.000 tønder om dagen og vurderer samtidig, at hasteudrulningen af vacciner mod covid-19 kan øge opsvinget.

Analytikere frygter dog, at efterspørgslen fortsat vil være lav forud for tal fra industrigruppen American Petroleum Institute (API) og det amerikanske energiministerium, EIA.

Forventningerne lyder på en stigning i benzinlagrene på 1,6 mio. tønder, mens destillatlagrene ventes at stige med 400.000 tønder.

Oliepriserne understøttes midlertidig en smule, efter at en olietanker i den saudiarabiske havneby Jeddah blev ramt af en eksplosion mandag. Landets energiministerium oplyser dog, at eksplosionen ikke er gået ud over lasten.

Guld- og kobberpriserne stiger tirsdag morgen, hvor en troy ounce guld koster 1839,10 dollar mod 1826,50 dollar mandag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller handles et ton kobber samtidig til 7769 dollar mod 7743 dollar mandag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Eurozonen❯  Natural Resources❯  USA❯ 

Relaterede nyheder