Råvarer: Coronavirussets anden bølge tynger fortsat oliemarkedet

Udgivet den 26-10-2020  |  kl. 07:11  |  

Oliepriserne falder omtrent 3 pct. mandag morgen og fortsætter dermed sidste uges faldende tendens.

Nedgangen i priserne skyldes det kraftige opsving i coronatilfælde i både USA og Europa, der medfører bekymring over olieefterspørgslen samtidig med, at udsigten til øget udbud rammer markedet, skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 41,03 dollar mod 42,23 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 39,10 dollar mod 40,37 dollar fredag eftermiddag.

Over weekenden rapporterede USA sit højeste antal corona-smittede til dato, alt i mens Frankrig meldte om rekordtilfælde på mere end 50.000 søndag, hvilket understreger alvoren af andenbølgen.

Ifølge Bloomberg News står det også slemt til i Italien og Spanien, som henholdsvis kæmper med delvise nedlukninger og et nationalt udgangsforbud.

- De nylige stigninger i coronatilfælde og yderligere restriktioner på tværs af dele af Europa påvirker markedsstemningen med en stærk bekymring over, hvad det kommer til at betyde for efterspørgslen, skriver ING Economics i en note ifølge Reuters.

- Ydermere hjælper det ikke, at Libyen ser ud til at vende tilbage til markedet hurtigere end ventet, skriver ING fortsat.

De forværrede udsigter for olieefterspørgslen er sammenfaldende med Libyens skub til næsten at fordoble landets olieproduktion.

Landets statsejede olieselskab har meddelt, at olieudbuddet vil overstige 1 mio. tønder om dagen om fire uger , skriver Bloomberg News.

I tilfælde af, at udviklingstendensen fortsætter i samme grad, er der ifølge Bloomberg News stor sandsynlighed for, at Organisationen af Olieeksporterende Land og dens allierede, Opec +, udskyder en planlagt lempelse af produktionsnedskæringer.

På andre dele af råvaremarkedet ses der ingen ændring i guldpriserne, mens kobberpriserne falder.

Mandag morgen koster en troy ounce guld 1898,39 dollar mod 1898,03 dollar fredag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber mandag morgen 6850 dollar mod 6874 dollar fredag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Caroline Conceicão Borges Schouboe

Tags:  Natural Resources❯ 

Relaterede nyheder