Råvarer: Kinesiske handelsdata styrer råvaremarkeder

Udgivet den 08-09-2015  |  kl. 06:51  |  

De internationale råvaremarkeder har haft fokus på de kinesiske handelsdata, som blev fremlagt af de kinesiske myndigheder i Beijing tirsdag morgen.

Tallene viste igen tegn på en markant opbremsning i især den indenlandske økonomi. Målt i dollar faldt importen 13,8 pct. i august efter et fald på 8,1 pct måneden før. Samtidig faldt eksporten 5,5 pct. efter et drop på 8,3 pct. i juli.

Analytikerne havde ventet et fald i importen på 7,9 pct., mens eksporten var estimeret til at falde 6,6 pct.

I oliemarkedet er det først og fremmest effekten af de kinesiske data på det globale vækstbillede, som er interessant.

- De kinesiske handelstal er potentielt betydende data for hele verdens vækst og efterspørgsels-udsigter. Volatiliteten er vedvarende i øjeblikket, siger chefanalytiker Ric Spooner fra CMC Markets i Sydney til Bloomberg News.

Tirsdag morgen ligger prisen på en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, i 47,75 dollar mod 48,50 dollar mandag eftermiddag.

Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 44,20 dollar mod 45,10 dollar mandag eftermiddag.

På markedet for industrimetallerne er investorerne en anelse lettede over, at eksporen ikke faldt helt så meget som ventet, mens der samtidig er prispres fra en reduktion i produktionen hos verdens største kobber-producent Glencore.

Mineselskaber over hele verden er i gang med at skære i omkostningerne i takt med, at efterspørgslen fra Kina og en stærkere dollar har sent en chokbølge gennem råvarepriserne, der nu ligger på et 16-årigt lavpunkt.

Et ton kobber koster tirsdag morgen 5154 dollar mod 5125 dollar mandag.

På guldmarkedet er investorerne i venteposition inden næste uges pengepolitiske møde i den amerikanske centralbank. Mødet vil have en afgørende effekt på guldpriserne, idet renteniveauet vil bestemme de ædle metallers investeringstiltrækning.

- Guld kan godt komme til at træde vande fra nu af og til Federal Reserves møde, lyder det fra cheføkonomen Jordan Eliseo fra Australian Bullion Co. i Sydney ifølge Bloomberg News.

Tirsdag morgen koster en troy ounce guld 1121 dollar mod 1120 dollar mandag.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Råvarer❯ 

Relaterede nyheder