Råvarer: Kinesiske PMI-data sender råvaremarkeder ned

Udgivet den 01-02-2016  |  kl. 06:32  |  

Råvarepriserne er mandag morgen påvirket af endnu et sæt skuffende økonomiske data fra Kina.

Den kinesiske fremstillingssektor viste mandag morgen fortsat faldende aktivitet i januar, mens serviceindustriens fremgang fra december aftog.

De kinesiske data gav umiddelbart anledning til prisfald i oliemarkedet, der ikke er sene til at finde negative effekter, efter at nye produktionsstigninger i blandt andet Kuwait og Nigeria har øget den globale overproduktion.

- Medmindre vi begynder at se nogle håndgribelige nyheder dukke op om produktionsnedskæringer, er vi ved at nå grænsen for den her optur. Olieprisen bør have svært ved at komme forbi 36 dollar, vurderer chefanalytiker Ric Spooner fra CMC Markets i Sydney over for Bloomberg News.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 35,25 dollar mod 35,80 dollar ved 17-tiden fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie koster samtidig 32,90 dollar mod 33,75 dollar fredag eftermiddag.

På guldmarkedet er det ligeledes de kinesiske data, der har effekt, men i modsætning til oliemarkedet, er det blandt ædelmetallerne en overvejende positiv prisvirkning.

Opbremsningen i den kinesiske økonomi ventes at få en dæmpende effekt på den amerikanske centralbanks planer om at hæve renterne i år, mens den stigende uro på de finansielle markeder sender investorerne mod sikre steder at placere kapitalen.

En troy ounce guld koster mandag morgen 1122 dollar mod 1117 dollar fredag eftermiddag.

Også blandt industrimetallerne er der prisfald i det i forvejen svage marked.

- De makroøkonomiske data fra Kina har sendt metalpriserne ned, konstaterer analytiker Wei Lai fra Shanghai Cifco Futures Co. ifølge Bloomberg News.

De kinesiske markeder ligger allerede under for en faldende efterspørgsel efter metaller, da produktionen så småt er ved at gå i stå op til den den ugelange fejring af det kinesiske nytår, der starter 8. februar.

Mandag morgen koster et ton kobber 4504 dollar mod 4555 dollar fredag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Natural Resources❯ 

Relaterede nyheder