Råvarer: Oliepriser falder på snak om frigivelse af oliereserver

Udgivet den 23-11-2021  |  kl. 06:56  |  

Oliepriserne tynges tirsdag morgen af snak i USA, Japan og Indien om frigivelsen af råoliereserver for at dæmpe priserne. Det sker trods truslen om faldende efterspørgsel, efterhånden som smittetilfælde med covid-19 blusser op omkring i Europa.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 79,32 dollar mod 79,73 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 76,26 dollar mod 76,84 dollar mandag eftermiddag.

USA ventes at annoncere et lån af olie fra sit reservelager tirsdag som en del af en plan, som landet har udarbejdet sammen med de store asiatiske energiforbrugere for at sænke energipriserne, siger en kilde i Biden-administrationen, der er bekendt med situationen, til Reuters.

- USA's præsident, Biden, siges at være ved at forberede sig på at annoncere en frigivelse af olie fra sin strategiske oliebeholdning i samarbejde med flere andre lande, skriver ANZ Banking i et notat.

Brent og WTI steg begge 1 pct. mandag, da rapporter om at Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, og allierede lande som Rusland, sammen kaldet Opec+, kan justere på olieproduktionen, hvis storforbrugende lande frigiver råolie fra deres reserver, eller hvis pandemien dæmper efterspørgslen.

Efter at snakken om en koordineret frigivelse af råolie er lykkedes med at få priserne tilbage under 80 dollars per tønde, ventes en faktisk frigivelse kun at have en midlertidig virkning på grund af det potentielle slag mod efterspørgslen fra en fjerde bølge af covid-19 i Europa.

Guld- og kobberpriserne falder tirsdag morgen.

Tirsdag morgen koster en troy ounce guld 1808,13 dollar mod 1821,09 dollar mandag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber tirsdag morgen 9717 dollar mod 9728,41 dollar mandag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire

Ida Kramhøft Jensen

Tags:  Natural Resources❯