Råvarer: Oliepriser har gavn af nedskæringer og genåbninger

Udgivet den 26-05-2020  |  kl. 06:35  |  

Oliepriserne er tirsdag morgen steget i takt med, at flere lande så småt indfører genåbninger efter coronanedlukninger, og olieproducenterne holder sig til aftaler om nedskæringer i produktionen.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 36,00 dollar mod 35,46 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 34,18 dollar mod 33,70 dollar mandag eftermiddag.

Rusland har tidligere meddelt, at landet har skåret sin olieproduktion til 8,5 mio. tønder om dagen i maj og juni som led i nedskæringsaftalen med Organisationen af Olieeksporterende lande, Opec, og dets allierede, Opec+.

- Det lader helt klart til, at nedskæringerne har virket som forventet, siger Daniel Hynes, der er seniorstrateg hos Australia and New Zealand Banking Group, til Reuters.

I starten af juni skal Opec+ landene igen mødes for at drøfte de fremtidige planer for produktionsniveauet. De store producenter blev i april enige om at indføre nedskæringer for knap 10 mio. tønder om dagen for maj og juni.

Torsdag morgen koster en troy ounce guld 1734,40 dollar mod 1731,93 dollar mandag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber tirsdag morgen 5348,5 dollar mod 5280,5 dollar mandag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Katy Wang

Tags:  Natural Resources❯ 

Relaterede nyheder