Råvarer: Oliepriserne i smal stigning med aftagende inflation

Udgivet den 01-02-2023  |  kl. 07:28  |  

Oliepriserne stiger en smule med tegn på aftagende amerikansk inflation, der mindsker frygten for en recession hos verdens største forbruger af olie.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 85,73 dollar mod 85,55 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 79,20 dollar mod 79,00 dollar tirsdag eftermiddag.

- Stemningen er skiftet midt i en positiv regnskabssæson. Tegn på aftagende inflation har hævet forventningerne til, at Federal Reserve vil sætte rentestigningerne på pause, skriver en ANZ råvare analytiker i en note til Reuters.

Forventningerne om, at rentestigningerne stopper, medførte en lavere dollarkurs, som får oliepriserne til at stige, fordi det gør olien billigere over for andre valutaer.

Organisationen for olieeksporterende lande med flere, Opec+, holder et vigtigt møde onsdag, hvor man vil revidere produktionsmål, som blev sat i november.

Opec's olieproduktion faldt i januar, hvor landede producerede 920.000 tønder olie mindre end organisationens målsætning ifølge en undersøgelse fra Reuters. Det skyldes fald i Iraks eksport, og at Nigeria ikke levede op til sine produktionsmål.

Oliemarkedsekspert Suganda Sachdeva mener, at Opec+ vil bevare sit produktionsmål, men at Rusland vil øge sin olieeksport til Asien med store rabatter, som kan skabe ubalance på markedet.

En rapport fra Den Internationale Valutafond, IMF, opgraderer vækstforventningerne til verdensøkonomien og forudsiger voksende kinesisk efterspørgsel, som får oliepriserne til at stige ifølge Reuters.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld onsdag morgen 1926,50 dollar mod 1927,90 dollar tirsdag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire

Frederik Bille Hansen

Tags:  Natural Resources❯