Råvarer: Oliepriserne løftes af orkanen Zeta og lavere olieproduktion

Udgivet den 29-10-2020  |  kl. 07:08  |  

Oliepriserne stiger torsdag morgen efter et fald i løbet af natten på kortsigtede udsigter til lavere olieproduktion, da to tredjedele af de amerikanske olieproducenter i Den Mexicanske Golf har indstillet produktionen, mens orkanen Zeta passerer.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 39,20 dollar mod 38,86 dollar natten til torsdag. Onsdag eftermiddag kostede en tønde 39,26 dollar. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 37,55 dollar mod 37,21 dollar torsdag nat. Ved dansk børslukketid torsdag eftermiddag kostede en tønde 37,56 dollar.

Tegn på ophobning i amerikanske olielagre samt coronavirussets andenbølge sendte priserne ned onsdag, men torsdag understøttes priserne af tekniske faktorer.

- Den øgede volatilitet er tiltrækkende for handlere. At priserne er nær 37 dollar er en af de faktorer, der spiller ind i dag, siger Michael McCarthy, der er chefmarkedsstrateg i CMC Markets, til Reuters.

Orkanen Zeta ventes at blive kortlivet, og den amerikanske olieproduktions tilbagevenden vil yderligere fylde olielagrene op.

De amerikanske olielagre steg med 4,3 mio. tønder i sidste uge. Det er langt mere, end analytikerne ventede, skriver Reuters.

I Libyen er olieproduktionen også stigende, efter at landets produktion har været under militærblokade i otte måneder.

Pandemien lægger pres på Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, og allieredes planer om at øge produktionen i januar, skriver ANZ Research i et notat ifølge Reuters.

Lige nu har det samlede Opec+ skåret i produktionen med 7,7 mio. tønder om dagen, mens produktionen står til at blive hævet fra januar med 2 mio. tønder om dagen.

Frankrig vil fra fredag kræve, at alle uden essentielle ærinder bliver hjemme, mens Tyskland ifølge Reuters vil lukke barer, restauranter og biografer fra 2. november og måneden ud for at inddæmme coronavirusset.

Guld og kobberpriserne stiger torsdag morgen, hvor en troy ounce guld koster 1882,76 dollar mod 1882,73 dollar onsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber samtidig 6783 dollar mod 6756 dollar onsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Natural Resources❯  USA❯ 

Relaterede nyheder