Råvarer: Oliepriserne stiger grundet USA's forsyningsproblemer

Udgivet den 22-10-2021  |  kl. 08:02  |  

Oliepriserne genoptager stigninger fredag på grund af den fortsatte krise i den amerikanske forsyningskæde.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 84,16 dollar mod 83,64 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 81,04 dollar mod 82,14 dollar torsdag eftermiddag.

Priserne var ellers på vej mod en flad afslutning på ugen, da kul- og gaspriserne faldt, hvilket bremser den udvikling, som har sat gang i olieefterspørgsel til elproduktion.

- Svagere naturgas- og kulpriser ville fjerne noget af støtten til oliemarkedet, skriver ING-råvarestrateg i en note ifølge Reuters.

Markedet har ellers ramt et niveau, der er højere end i flere år på grund af netop kul- og gasmangel i Indien, Kina og Europa, hvilket ansporer brændstofskift til diesel og brændselsolie.

Samtidig er der bekymringer i USA for den koldere vintersæson, der er lige om hjørnet. Vejret er dog estimeret til at blive varmere end gennemsnittet i det mest af USA.

Analytikere hos centralbanken i Canada mener, at noget af dampen i markedet er ved at gå af, fordi investorerne flytter fokus væk fra de skyhøje råoliepriser.

- Nogle investorer trimmer også risikoerne på tværs af forskellige energier med begrundelsen, at energikrise-euforien har toppet, siger analytiker hos centralbanken, Royal Bank of Canada, Michael Tran.

Fredag morgen koster en troy ounce guld 1787,50 dollar mod 1779,50 dollar torsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber fredag morgen 9860 dollar mod 9792,70 dollar torsdag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire

Ida Kramhøft Jensen

Tags:  Natural Resources❯ 

Relaterede nyheder